• Načítám...
>

Veřejnost připomínkuje revitalizaci Masaryčky

  • 24. května 2019,
  • 18:44,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Okolí kolem Masarykova nádraží by se mohlo dočkat nové podoby. Tu v předchozích letech Praze 1 představil developer. V současné době může budoucí podobu tohoto území ovlivnit svými připomínkami také veřejnost.

Reklama

Radnice MČ Praha 1 představila spolu s developerem možnou budoucí podobu území kolem Masarykova nádraží. Revitalizace se týká oblasti jednoho z posledních brownfieldů v centru Prahy.

"Pak se samozřejmě jedná i revitalizaci veřejného prostoru v okolí, tedy ulice Na Poříčí, ulice V Celnici, pokračování Na Florenci a v zásadě i ulice Hybernská, která by se měla také proměnit v městský bulvár," řekl Petr Hejma, místostarosta MČ Praha 1.

Návrh revitalizace zatím nebyl městskou radou schválený a vše je tak pouze ve fázi projektování. I proto byla v roce 2018 zahájena informační kampaň Masaryčka spojuje. Jejím cílem je návrh revitalizace území představit veřejnosti a získat od ní zpětnou vazbu.

"Mě těší, že právě investor Penta naslouchá těm připomínkám. Já to chápu, je to mrzuté, vytvořil se prostě projekt, jehož příprava stála určitě spoustu peněz a teď najednou se ozývají hlasy, že to není tak úplně fajn," řekl Pavel Nazarský, místostarosta MČ Praha 1.

Do těchto debat se mohou obyvatelé Prahy 1 zapojit i nyní. Pravidelně je pořádá Divadlo Archa.

"Divadlo je vždy součástí společenství. A divadlo zároveň je vždy fórem. A proto dáváme prostor diskuzím a dáváme prostor i diskuzi o tom, jak bude vypadat v budoucnu Masarykovo nádraží," řekl Ondřej Hrab, ředitel Divadla Archa.

Mimo veřejných debat mohli novou podobu území kolem Masarykova nádraží obyvatelé Prahy 1 ovlivnit např. také pomocí dotazníků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu