• Načítám...
>

Praha 1 znovu zavádí parkovací karty

  • 17. prosince 2019,
  • 20:26,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Systém parkování v Praze 1 přichází se změnami. V městské části se opět zavádí parkovací karty. Ty se začnou vydávat v polovině ledna. Zároveň od dubna budou moci návštěvníci centra zaparkovat jen na fialových zónách, modré zóny budou zachovány pouze pro rezidenty.

Reklama

Na Prahu 1 se znovu vrátí parkovací karty. Ty mají zlepšit systém parkování v centru Prahy a zároveň ulevit městské policii. 

"Od ledna začneme vydávat tyto parkovací karty. Nejedná se o žádný přechod, protože ta elektronická podoba a kontrola zůstane zachovaná. Pořád bude jezdit to auto s kamerami. Tady se jedná o tzv. druhotnou kontrolu, kdy člověk nebude volat policejní auto na auto, která má za oknem oprávnění," řekl David Skála, radní MČ Praha 1.

Poslední dobou se totiž množí oznámení občanů, kteří hlásí špatné parkování v celé ulici.

"A když přijede ta hlídka, tak zjistí, že v celé ulici jsou třeba 2 vozidla neoprávněně parkující. Zejména jsou to hlášení na vozidla s registrační značkou cizinců. Ale u nich se ukazuje, že i oni mají řádně zaplaceno stání v rezidentní zóně,"řekl Miroslav Stejskal, ředitel Obvodního ředitelství MP Praha 1.

Nejpozději 1. dubna pak začne platit úplné uzavření modrých zón pro nerezidenty. Návštěvníci Prahy 1 tak budou moci parkovat jen v zónách fialových nebo v podzemních garážích.

"Přišli jsme s tím, že v MČ Praha 1 je obrovské množství podzemních garáží, které jsou z 15 % nebo z 20 % nevyužité. V okolí těchto garáží se často nachází fialová zóna. Tam jsme fialovou zónu ubrali, přidali jsme modrou. Zároveň na místech, kde fialová v tuto chvíli chybí, tak vždy do toho dát kus fialové," řekl David Skála.

Zároveň se zvýší i poplatek za parkování ve fialových zónách. A to ze 40 na 60 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu