• Načítám...
>

Praha 1 zřídila sběrné místo pro roušky

  • 19. března 2020,
  • 12:40,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Radnice Prahy 1 zřídila v budově úřadu městské části sběrné místo pro roušky. Nosit je sem mohou lidé, kteří je doma šijí. Distribuovány budou dále do nemocnic, domovů pro seniory či mezi další obyvatele Prahy 1.

Reklama

Praha 1 zřídila v budově úřadu městské části ve Vodičkově ulici sběrné místo pro roušky.Ty sem mohou nosit lidé, kteří je doma šijí a rádi by je poslali těm, kteří je nemají a potřebují.

" Každý den tam mezi 9 a 12 hodinou sedí kontaktní osoba a ta je připravena roušky převzít. Ty následně projdou sterilizací a budou distribuovány na místo, kde budou potřeba," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Roušky budou distribuovány seniorům a do nemocnic v první městské části.

"Nemocnice Pod Petřínem, Nemocnice Na Františku a především prioritně domovy s pečovatelskou službou. Hlásí se i jednotlivci, kteří mají o roušky zájem," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

I ti si pro ně mohou do budovy úřadu přijít. První den jich tu bylo k dispozici 150.

"Byly nám předány ze strany iniciativy Sousedé pomáhají. Dnes očekáváme tak 200 kusů a když bude více, tak budeme šťastní," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Roušky mohou pražané nosit také na druhé sběrné místo. To Praha 1 zřídila v Domově s pečovatelskou službou v Dlouhé ulici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu