• Načítám...
>

Galerie 1 představuje tvorbu Homoly a Suchého

  • 3. června 2020,
  • 16:53,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Jiří Suchý a Jan Homola. To jsou talentovaní umělci, kteří aktuálně vystavují svá výtvarná díla v Galerii 1 ve Štěpánské ulici. A na slavnostním zahájení výstavy nechyběla ani naše kamera. Podívejte se na reportáž.

Reklama

Galerie 1 v první městké části hostí novou výstavu. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na tvrobu rovnou od dvou umělců. Svá díla zde totiž představují zpěvák a kytarista rockové skupiny Wohnout a Jan Homola a český divadelník a hudebník Jiří Suchý.

"To byla má původní profese. Od osmnácti let jsem dělal reklamního grafika a poté propagační tvorbu. Poté jsem začal dělat divadlo, ale to malování už mě neopustilo. Často ilustruji své vlastní písně nebo divadlení hry. Jinak žena jako taková, je velmi častý motiv, " říká Jiří Suchý. 

"Já primárně maluji spíše obrazy, ale chtěl jsem si odpočinout u grafik a tak vznikla tato série. Vyskytují se tam nahá těla, ale nikdy to není prvoplánové. Některé ty grafiky můžou působit sprostě, ale já k tomu píšu texty, které to dostávají na jinou úroveň, " říká Jan Homola, hudebník a výtvarník.

"Tato výstava je pro nás důležitá, jelikož se opět zvedáme z popela. Celá kulturní fronta i tato galerie, která opět může sloužit svému účelu, " říká Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Díla která nešetří nadsázkou, vtipem a mohou se pochlubit osobitým rukopisem budou v Galerii 1 k vidění až do 27. června. A to vždy od úterý do pátku či v sobotu od 10 do 14 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu