• Načítám...
>

Praha 1 rozjíždí očkovaní seniorů

  • 15. ledna 2021,
  • 14:50,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

V první Městské části se rozjíždí očkování ve velkém. Jedno z očkovacích míst bude v Nemocnici na Františku a s očkováním seniorů bude pomáhat i rovný tucet mobilních týmů. Za jeden den je sama městská část schopna naočkovat až 900 lidí.

Reklama

Praha 1 je připravena na očkování a spouští velkou očkovací akci. První na řadě budou senioři nad 80 let.

"My jsme vytvořili očkovací místo v naší Nemocnici na Františku, kde máme stacionární očkovací místo. Zároveň máme díky spolupráci s GHC Genetics k dispozici až 12 sanitních vozů s posádkami jako mobilní očkovací týmy a zřizujeme další stacionární místo ještě v Krakovské ulici," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. 

Důležitou součástí očkování seniorů je i Středisko sociálních služeb Prahy 1. To spouští i vlastní infolinku, na kterou se mohou obracet senioři v případě potíží s registrací k očkování.

"Již máme seznamy seniorů, kterých je na MČ Praha 1 zhruba 2400 a v péči našeho střediska jich je zhruba 400. My půjdeme postupně. Budou k nim jezdit naše mobilní týmy. V každém domě s pečovatelskou službou máme připraveno speciální místo. Je to místnost, kde bude provedena registrace, ten úvodní pohovor a následně i samotné očkování," řekl Petr Hejma. 

Na očkovací místo v Nemocnici Na Františku se přijel podívat i premiér Andrej Babiš. Ten si spolupráci s Prahou 1 a nemocnicí pochvaluje.

"My spolupracujeme velmi dobře s panem starostou a s panem ředitelem a jsme rádi, že Nemocnice na Františku je zapojena do toho systému," řekl Andrej Babiš, předseda vlády ČR. 

V městské části jsou podle slov starosty Hejmy schopni během jednoho dne naočkovat až 900 lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu