• Načítám...
>

Rybářský domeček bude opět žít

  • 28. ledna 2021,
  • 19:19,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

V Rybářském domečku na pražské Kampě by to mohlo opět žít. O prostor by se ve spolupráci s místními spolky mohl starat Skautský institut. Měl by tu vzniknout prostor pro workshopy, přednášky nebo diskuze a prostor tam bude i na občerstvení.

Reklama

Michnovský letohrádek nebo také Rybářský domeček na Kampě je už dva roky opuštěný. Městská část Praha 1 se tak už delší dobu snaží, aby tento dům, který znáte třeba z filmu Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, byl využit.

"Proběhlo výběrové řízení, které se nakonec neschválilo, protože ty projekty nebyly v zájmu místních obyvatel nebo Pražanů, takový jsme z toho měli pocit, takže jsme tu věc začali participovat, abychom zjistili, co si místní komunita přeje," řekl Michal Caban, radní MČ Praha 1. 

Jenže ani participace nedopadla úplně podle představ. Nejlepším řešením se prozatím tedy ukazuje, že by se o prostory měl starat Skautský institut.

"My jsme schválili záměr na výpůjčku a spolupráci se Skautským institutem, protože to chceme rozjet. Uvidíme, jestli někdo přijde s lepším projektem, ta šance tady je a pokud se nikdo další nepřihlásí, tak doufám, že v nejbližších týdnech uzavřeme smlouvu a byli bychom rádi, kdyby už od února tady skauti začali pracovat," řekl Michal Caban. 

Domek je podle radního Michala Cabana v dobrém stavu a nepotřebuje žádnou výraznou rekonstrukci.

"Chtějí tady udělat dílny, chtějí tady udělat prostory, kde by byly workshopy, přednášky, diskuze, chtějí tady udělat fotokroužek. Bude to jako prostor, který bude po domluvě k dispozici spolkům, k setkávání a mělo by tady být nějaké občerstvení, že by ten sortiment měl být upravený podle toho, jestli je to dopoledne nebo večer," řekl Michal Caban. 

Součástí celého konceptu je vznik programové rady. Tam by měli být zástupci jak skautů, tak i místních spolků a společně by měli vytvářet programové směřování Rybářského domečku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu