• Načítám...
>

Praha 1 pomáhá i nadále podnikatelům

  • 2. března 2021,
  • 14:25,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Již od loňského března pomáhá Praha 1 podnikatelům. Ať už se jedná o odklad splátek nájemného či propagaci provozoven. Pomáhat bude městská část i nadále, přistupovat bude ke každému ze žadatelů individuálně.

Reklama

Již v loňském roce, několik dnů po zavedení opatření souvisejících s pandemií Covid - 19, přišla radnice Prahy 1 s první pomocí pro živnostníky. Městská část tehdy např. umožnila těm, kteří užívají její nebytové prostory, odklad splátek nájemného do výše kauce. Podobným způsobem probíhá pomoc i v současnosti.

"Když to shrnu, tak vlastně k dnešnímu dni ta pomoc směřovala především do slev nájmů a teď jsme ve fázi, kdy v prvním pololetí 2021 u nás někteří ti podnikatelé dostali 50 % slevu na šest měsíců. To už se realizuje, takže bych řekl, že taková ta systémová opatření už máme de facto za sebou," řekl Karel Grabein Procházka, radní MČ Praha 1. 

Pomáhat podnikatelům chce Praha 1 i nadále. Přistupovat bude ke každému ze žadatelů individuálně a to na základě několika kritérií.

"Tam půjde především o historii toho subjektu, to znamená, jestli podniká už delší dobu na Praze 1. Půjde o to, jaká s ním byla v minulosti zkušenost, jestli dodržoval všechny podmínky smlouvy, jestli tam byla dobrá platební morálka. Určitě půjde i o to, za jakých podmínek na Praze 1 podniká z hlediska výše nájmu, protože máme subjekty, které skutečně platí poměrně vysoké nájmy, ale  máme i subjekty, které mají historicky ve smlouvách nájem poměrně nízký - to bude dost kritérií, které budeme brát v potaz," řekl Karel Grabein Procházka. 

Pokračovat bude i pomoc s propagací. Tu mohou využít všechny provozovny na území první městské části.

"My se už od loňského roku snažíme pomáhat živnostníkům a podnikatelům v propagaci jejich provozoven a pokud o to mají zájem, což ve velké většině platí, tak píšeme reportáže, natáčíme videa, zveřejňujeme to na webu, sociálních sítích a na youtube. Snažíme se jim pomoci, aby nám tady zůstali i po koronaviru," řekl Petr Bidlo, tiskový mluvčí MČ Praha 1. 

Většina provozoven stále funguje v režimu výdejního okénka s možností nákupu přes eshop.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu