• Načítám...
>

Malostranská Beseda láká na živou hudbu v ulicích

  • 3. června 2021,
  • 12:29,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Praha 1 znovu ožívá koncerty pod širým nebem. Do ulic, na dvorky a sousedská místa se vrací série akcí, které pořádá Malostranská beseda. O koncert na pražské Kampě se tentokrát postaralo Romano Trio, které ale před lidmi poprvé vystoupilo v plné polní, tedy v počtu pěti členů.

Reklama

Malostranská beseda letos pokračuje v sérii streamovaných koncertů pod širým nebem. Ty plynule navazují na zimní streamovanou sérii, která probíhala přímo v prostorách Malostranské besedy. Lidé se tak mohou těšit na živou hudbu v kulisách parků, dvorků a dalších míst na území Prahy 1. Tentokrát koncert proběhl na pražské Kampě.

"Chceme, aby si lidé zase mohli poslechnout živou muziku, protože já se přiznám, že mi to strašně chybí za ten rok a čtvrt bez té živé muziky. I když jsme dělali streamy z Malostranské besedy, tak to není ono, když ten sál není plný. Tady se lidé aspoň mohou rozprostřít po té velké ploše na té Kampě, budeme samozřejmě dodržovat rozestupy dvou metrů, všichni, když budou blíže než dva metry, tak budou mít roušky, ale je to tady takové hezčí. Lidé tady mohou mít ten přímý kontakt s tou muzikou," řekl David Pešek Dvořák, šéf produkce Malostranské besedy. 

Na plánovaných koncertech se představí mnoho hudebníků, kteří jsou s Malostranskou besedou spříznění. Tentokrát si přišli zahrát muzikanti z Romano Trio, poprvé si ale podle svých slov před lidmi vyzkoušeli hraní v počtu pěti členů.

"Na klarinet máme Miru Filka, na housle s námi dnes poprvé hraje Vojta Pošmurný, na basu s námi dnes poprvé hraje Míša Sivak, doprovodnou kytaru hraje Péťa Horvát, s ním hrajeme jako Romano Trio normálně a pak samozřejmě já, Gyulla Banga, také kytara," řekl Gyulla Banga, hudebník. 

"Když říkáte, že s vámi hrají poprvé, to jedete bez zkoušky nebo jste zkoušeli?"

"Jedeme úplně bez zkoušky, rovnou na férovku takto," řekl Gyulla Banga. 

Koncertování na místech Prahy 1 pochopitelně podpořila také městská část, která vítá, že se kultura znovu vrací mezi lidi.

"Jde o to, aby lidé žili kulturou, protože kultura je jeden ze symbolů v podstatě člověčenství. Když si uvědomíme, že Praha 1 je v oblasti kultury v podstatě nositel takové Michelinské hvězdy, takže je naší povinností takto oživovat znovu ten kulturní prostor," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 11. 

Malostranská beseda naplánovala koncerty na každou středu minimálně po celý červen. Během prázdnin se pak mohou lidé těšit na živé hraní na Střeleckém ostrově, které je naplánováno denně až do poloviny září. Program mohou lidé nalézt na facebookovém profilu klubu Malostranská beseda.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu