• Načítám...
>

Hvězdný bazar v Praze 1 oslavil léto

  • 26. července 2024,
  • 9:50,
  • PRAHA 1,
  • Ladislav Jakub

Second hand, který navštěvují celebrity a politici tam zase navštěvují. To je Hvězdný bazar v Jungmannově ulici poblíž radnice první pražské městské části. A tam se pořád něco děje, jak vám ukáže následující příspěvek.

Reklama

Pražská Jungmannova ulice ožila létem. Letní slavnost s hudbou a osvěžujícím občerstvením uspořádal Hvězdný bazar v Praze 1. Tam spojili příjemné s užitečným a jak už název napovídá, jde o bazar například s oblečením, ve kterém pracují lidé s postižením. Nakupující u nich najdou oblečení, šperky i další doplňky, zkrátka módu pro dámy i pány. 

"Hvězdný bazar je charitativní second hand, který je zároveň tréninkovým pracovištěm pro lidi s hendikepem. A patří pod Českou asociaci paraplegiků Czepa, která pomáhá lidem s poraněním míchy,” představila na kameru organizaci její vedoucí Nikola Zacharová. 

Práci tu našel i Petr Fila. 

"Jako práci pro vozíčkáře je hodně těžké najít a bazar pomáhá těm vozíčkářům najít sebeúctu a sebedůvěru," řekl televizi Praha paraplegik Petr Fila.

Hvězdný bazar podporují i známé osobnosti. 

"Často nám pomáhá například Anička Polívková, Martha Issová, Miriam Chytilová, Stanislava Jachnická," prozradila Nikola Zacharová. 

Ale hvězdou je vlastně každý a i Hvězdný bazar je tak vlastně pro všechny. 

"Původním plánem bylo to, že oblečení do Hvězdného bazaru budou nosit celebrity a my jsem to trochu přetransformovali s tím, že všichni jsme hvězdy a tak oblečení může přinášet každý, ať už je to celebrita či není," dodala vedoucí Hvězdného bazaru. 

A nejde jen o ty, kteří sem oblečení přinášejí, ale i o kupující. Jedním z nich byl i místostarosta Prahy 1 David Bodeček. Ten to měl z radnice, která bazar finančně podporuje, co by kamenem dohodil. 

"Nabízí nádherné oblečení a já už jsem si tady vybral. Akorát tedy nevím, jestli mi ta košile nebude malá, velká nebo mi bude akorát, ale je hrozně hezká," doplnil místostarosta Prahy 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu