• Načítám...
>

Praha 1 má nové středisko volného času

  • 8. září 2021,
  • 8:51,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Jednička. Tak se jmenuje nově otevřené středisko volného času, které vzniklo v Truhlářské ulici v Praze 1. Vyžití pro volný čas tu najdou nejen děti, ale také senioři.

Reklama

Praha 1 má nové středisko volného času. Takzvaná Jednička vznikla v domě číslo 8 v Truhlářské ulici a nabízí vyžití zejména pro děti.

"Budou tady už kroužky. Je jich asi šestadvacet, které už nabízí Hobby centrum, které tady bude tu činnost provádět. Už je nabízí na svých webových stránkách. Některé kroužky už jsou zaplněny, což máme velkou radost," uvedla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.   

Na své si ale přijdou také například senioři. I pro ně je v Jedničce připraveno mnoho zajímavých aktivit.

"Třeba ta dětská opera má takové pásmo písní z dob mládí těch seniorů. Takže to by byl jeden program pro ně. Pak pro ně plánujeme, že si mohou tady, v té kavárně udělat svůj,  třeba seniorský pánský klub. A budou jenom povídat a budou si sdělovat své zážitky, anebo vzpomínat na mládí," nastínila Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Slavnostnímu otevření předcházela několik desítek měsíců trvající rekonstrukce. Stavební práce tu probíhaly pod dozorem památkářů.

"Je to dlouholetá rekonstrukce. Je to poměrně složitá stavba, která spočívala v rekonstrukci původního historického objektu, k jeho plné restauraci těch stavebně historických prvků. A zároveň proběhla i dostavba nového, moderního objektu, ve kterém je výtah a schodišťový prostor, což je vlastně stopa jedenadvacátého století, která unikátně doplnila tu velmi pečlivou rekonstrukci toho původního objektu," popsal Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Celá rekonstrukce vyšla na více než 100 miliónů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu