• Načítám...
>

Legendární hostinec U Rotundy zůstane i nadále v provozu

  • 30. června 2022,
  • 8:17,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

A teď jedna dobrá zpráva pro všechny štamgasty z historického centra. Legendární hostinec U Rotundy v ulici Karolíny Světlé bude v provozu i nadále. Praha 1 našla nového provozovatele a ten se zavázal k zachování dosavadního provozu.

Reklama

Ne tři, ale čtyři schůdky vedou do hostince U Rotundy. Ten bude i nadále patřit místním štamgastům. Radnice první městské části se dohodla s novým provozovatelem. Ten zachová původní stav podniku v nezměněné podobě. 

„Já jsem moc rád, že se nám podařilo s padesáti procentním spoluvlastníkem tohoto objektu dohodnout. Vybrali jsme společně na základě výběrového řízení nového nájemce restaurace U Rotundy, který se nám zavázal, že tuto restauraci bude provozovat i nadále v tom koloritním stylu a zachová jejího genia loci. Tím pádem se nám podařilo to, co jsme slíbili především štamgastům a všem, kteří do té hospůdky chodili, že ji zachováme a že tady i nadále bude fungovat v nezměněném stavu. Je to jedna z posledních takzvaných "čtyřek", které byly v centru města a my bychom byli moc rádi, kdyby tady ta hospůdka byla i nadále," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Hostinec již přes deset let doprovázely problémy právě s provozovatelem. Ty byly spojeny s nevýdělečností provozu. Původní nájemce podnik prodal se statisícovými dluhy a poslední provozní momentálně dluží radnici Prahy 1 přes milion korun. 

„V tu dobu, co se řešilo vyklizení prostor a výběrové řízení, tak už neplatil vůbec nic a hrál na city, že když ho vyženeme, že nic nemá a že skočí z mostu. Výběrové řízení bylo čistě na cenu, ale s tvrdými podmínkami, že to musí být zachováno tak, jak je," řekl Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

„Já na Malé Straně provozuji dvě restaurace. Jednu skoro deset let, je to NAPA bar & gallery. A vlastně i proto, když jsem viděl tu možnost ucházet se o provozování této hospody, tak jsem nezaváhal a šel jsem do toho. Můj hlavní úmysl je zachovat tuto hospodu ve stejném stylu tak, jak fungovala doteď. Ideální by bylo, aby zákazníci ani nepoznali, že je nový nájemce a chci zachovat tu klasickou starou hospodu, která tady je už mnoho let," řekl Jakub Trubač, provozovatel hostince U Rotundy.

Hosté tak ve své oblíbené hospůdce nepřijdou nejen o čepovanou desítku, ale také o tradiční pochutiny, jak jsou tlačenkový salát, matjesy s cibulí nebo pečené koleno. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu