• Načítám...
>

Vedení Prahy 1 ocenilo nasazení policistů a strážníků

  • 16. září 2022,
  • 17:16,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Denně je potkáváme na ulicích v centru města. Strážníci a policisté z Prahy 1 mají bezpochyby náročnou práci a to si uvědomuje i vedení místní radnice, proto nejlepší pracovníky městské i státní policie ocenila. Z rukou starosty převzalo čestné uznání celkem osm a dvacet zaměstnanců.

Reklama

Pracovní nasazení, odhodlanost i desítky odsloužených let. To byly hlavní důvody, proč vedení první městské části ocenilo své městské i státní policisty.

„Velmi si vážíme toho, že slouží v centru Prahy. Je to velmi složité území, kde je nesmírně velké množství všech možných druhů kriminalit. Zvlášť se potýkáme s alko turismem, s rušením nočního klidu, s pouliční kriminalitou, s drogovými dealery a s dalšími negativními vlivy. Já musím říct, že díky spolupráci s oběma složkami se povedlo řadu těch negativních jevů eliminovat. Zvlášť si cením toho, že se Policii České republiky podařilo prakticky vytlačit drogové dealery z oblasti Václavského náměstí," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Ocenění si odneslo celkem devatenáct policistů České republiky, mezi nimi i tři ženy.

„Jedná se o kriminalisty, jedná se o policisty místních oddělení, o policisty, kteří se starají o běžný nápad trestní činnosti, ale i o speciální činnosti, které máme na tomto území," řekl Aleš Benedikt, ředitel Krajského ředitelství Policie ČR v Praze.

Dalších devět cen si odnesli i městští policisté. 

„U nás to bylo poměrně jednoduché, protože jsme vybírali hlavně veterány. To znamená lidi, kteří jsou tu více než dvacet let. Několik kolegů je tady třicet jedna let, to znamená maximum od vzniku městské policie v roce 1992. Pak samozřejmě také záleželo na pracovních výsledcích," řekl Miroslav Stejskal, ředitel Městské policie Praha 1.

I městská policie v centru bojuje s nedostatkem strážníků. Momentálně jim chybí několik desítek osob.

„Nejsou k sehnání strážníci. Chybí přes padesát lidí proti tomu co jsem už jednou měl. Ti lidé, kteří zbývají, to odnesou i za ty, co tu nejsou. Je to honička a my bychom správně na tu problematiku Prahy 1 měli mít kolem 330 strážníků a je nás 225. To znamená, že kvalita toho pokrytí centra není taková, jaká by měla být," řekl Miroslav Stejskal, ředitel Městské policie Praha 1.

Strážníků je stále nedostatek i přes to, že letos rozhodl magistrát o zvýšení náborového příspěvku na tři sta tisíc korun a větší příspěvek dostanou nováčci u městské policie i na stravné a jízdné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu