• Načítám...
>

V parku Kampa se běhalo pro Zátopka

  • 18. září 2022,
  • 11:50,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

U příležitosti sta let od narození nejúspěšnějšího českého atleta se v parku Kampa v Praze 1 uskutečnil Běh pro Zátopka. Zúčastnily se ho desítky dětí z mateřských a základních škol. V kině Světozor se pak promítal film Zátopek.

Reklama

Každoroční dětský běžecký závod letos radnice Prahy 1 věnovala Emilu Zátopkovi. Ten by totiž letos oslavil sté narozeniny.

,,Letos jsme to věnovali, ten běh věnujeme stému výročí narození Emila Zátopka, protože si to zaslouží, je to prostě hrdina, který by měl být vzor pro mladou generaci, aby sportovala, takže je chceme podnítit k tomu, aby se hýbaly," uvedla Eva Špačková, místostarostka městské části Praha 1.

Na asfaltové trati se utkaly děti v kategoriích od tří do šesti let. V té druhé pak soupeřili školáci od 1. do 5. třídy. 

,,Malé děti běží řádově 200 metrů, ty školkové. Tam počítáme, že paní učitelky poběží s dětmi, tak aby se děti neotáčely, nerozprchly do stran a tak dále. A ty větší děti, ty běží ten okruh, ten má nějakých 350 metrů," řekl Vít Mařík, spoluorganizátor akce.

Medaili si ale odnesli všichni účastníci závodu bez ohledu na umístění.

,,Ti nejmenší mají připravené Fidorky, prostě sladké medaile, u těch větších městská část připravila krásné medaile," dodal Mařík.

Do akce se zapojilo i kino Světozor, které pro tuto příležitost znovu promítá film Zátopek. Kdo má do kina daleko, pro ty producenti filmu přichystali jednodušší variantu promítání.

"My jsme vlastně zpřístupnili možnost film ukázat nejen znovu v kinech, ale že se ten Zátopek může dostat i do škol. Můžou si ho promítnout ve školách, v tělocvičnách přes své projektory," řekla Daria Špačková, producentka filmu Zátopek.

Stáhnout film možné není. Školy i ostatní zájemci si ho ale přes chráněnou platformu mohou legálně pustit. Objednat film je možné na webových stránkách filmu Zátopek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu