• Načítám...
>

Iva Pazderková přenese diváky v nové hře do svého života

  • 1. října 2022,
  • 17:29,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Příběh ženy, která chtěla dítě. Zpověď "Dnes večer ovuluji aneb příběh ženy, která chtěla dítě", je líčení chvílemi neuvěřitelně komických situací i záchvatů zoufalství a beznaděje mladé ženy. V hlavní roli se představila Iva Pazderková, která sama po dítěti také toužila.

Reklama

V pořadí již druhá premiéra ve znovu otevřeném divadle Metro na Národní třídě přinesla hru Dnes večer ovuluji. Divákům se v hlavní roli představila Iva Pazderková, která na prknech, jež znamenají svět, ztvárnila hned několik rolí.

"Myslím si, že to je docela neobvyklé téma, je to cesta ženy a muže, protože je to pár, kteří zoufale toužili po dítěti. Nevíme, jak to dopadne a ta atraktivita toho - přestože je to hodně vážné a hluboké téma, tak si myslím, že je tam spousta míst, kdy diváci plakali smíchy. Nebo plakali, aby to zase neznělo takto, protože od autorky je to skvěle napsané, ale je tam i spousta místa na kapesníčky a především se tam určitě divák dozví spoustu věcí, které vůbec netušil. Navíc je to jedna herečka a spousta rolí. Ale rozhodně si myslím, že to stojí za to, že v té hodině a čtvrt se toho stane strašně moc," řekla Iva Pazderková, herečka.

Představení vtáhne diváky do života Clare, ženy, která touží po dítěti. Čekají vás návštěvy gynekologů, čekárny specialistů, svérázné rady kamarádek, euforie z prvních pokusů a zklamání z prvních neúspěchů. 

I přes to, že má herečka zkušenosti s výstupy ve stand up komediích, tato divadelní hra pro ni byla velkou výzvou.

"Není hlavní problém v tom, že jsem sama a že bych se s tím nepopasovala, problém je v tom, že když něco nevím, tak mi nikdo nepomůže. Když něco pokazím, tak to musím napravit také sama. Tam je potřeba absolutní koncentrace a je to náročné v tom vědět co, kdy, kde, jak. Takže to je taková záludnost. Ale máme takovou domluvu, že kdybych nevěděla, tak máme domluvu s Danem - mistrem světel, že se ho normálně zeptám," řekla Iva Pazderková, herečka.

Sama Iva Pazderková si většinou částí představení sama prošla i v osobním životě. Vdaná byla již dvakrát, přesto v obou vztazích toužila po dítěti jen ona. 

"Je to dobře, protože mám z čeho čerpat a v blízkém okolí mám lidi, kteří tím vším prošli a tak dále, takže naopak je to dobře a já v tuto chvíli ve finále jako šťastně bezdětná osoba, protože tak to dopadlo, si teď myslím, že je to v mém případě dobře, tak zároveň mám tu správnou dávku nadhledu a zároveň tam znovu prožívám některé věci, které jsem prožívala a o to intenzivněji je může divák prožít se mnou. Myslím si, že je to naopak moc dobře," řekla Iva Pazderková, herečka.

"Přenesla jste některé ty okamžiky ze svého života na to jeviště? Nebo je to všechno napsané?"

"Přenesla, není to tam všechno napsáno," řekla Iva Pazderková, herečka.

Jestli se Clare nakonec svého vytouženého dítěte dočká budete muset zjistit na představení v divadle Metro. Standing ovation, které si herečka opravdu zasloužila, ale dokazuje to, že se na její životní cestě nudit nebudete a představení si užijete.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu