• Načítám...
>

Praha 1 otevřela nové sportoviště

  • 11. října 2022,
  • 19:05,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Nové sportoviště otevřela Praha 1 hned naproti Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Prostor, který byl dlouhá léta zanedbávaný, bude nyní sloužit pro míčové hry. Zahrát si sem může přijít jak veřejnost, tak i sportovní oddíly.

Reklama

Dlouhá léta byl trnem v oku místních zanedbaný betonový plácek naproti Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, který připomínal hřiště. Tento prostor se proměnil v moderní sportoviště, které zde během posledních několika měsíců vybudovala Praha 1.

"Tohle místo původně hřištěm jako takovým bylo, byly tady víceméně betonové panely, ale léta letoucí nebylo používané a ta stavební buňka, která tady byla, je taková vzpomínka na minulý režim, kdy tady skutečně byla policie, která sledovala americkou ambasádu. Ale ten nápad měla spousta lidí dlouho, ale nějak se nedařilo. Já jsem k tomu přišel víceméně na jaře tohoto roku, pozval jsem zástupce místních spolků a těch lidí, kteří aktivně žijí na Hradčanech a Malé Straně, představil jsem jim ten plán. Mělo to pozitivní ohlas, pustili jsme se do toho a dá se říci, že během čtyř měsíců zde vzniklo toto a já z toho mám obrovskou radost," řekl Richard Bureš, radní MČ Praha 1.

Městská část v těchto dnech hledá způsob provozování tohoto sportoviště. Ve hře je totiž hned několik variant.

"Ta základní je, že nějaký správce přijde a otevře ho v 8 ráno a zavře ho v 8 večer, takže 12 hodin přístupný. Druhá věc je výběrové řízení na správce jako takového, který bude obsluhovat tuto "klubovnu" a ty toalety, bude mít k dispozici míče a nějakou základní výbavu. Ale snahou je, a to jsme si řekli již při tom jednání se zástupci místních, aby se do budoucna o to staraly právě ty místní spolky, které jsou velmi aktivní a ta představa je, že klidně jako městská část vytvoříme i na webových stránkách jakýsi rezervační systém a poskytneme jim ho tak, aby oni si mohli skutečně rozhodnout, kdo z těch místních lidí víceméně bude kdy hrát," řekl Richard Bureš, radní MČ Praha 1.

Hřiště bude zatím fungovat v takzvaném provizorním provozu. Přístupné bude v čase od devíti do osmnácti hodin. Vedení městské části zároveň věří, že během zimy rozhodne o jednom ze tří zmiňovaných způsobů provozu, ve kterém bude následně fungovat v dalších letech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu