• Načítám...
>

V Lapidariu pokračuje výstava italského umělce

  • 13. října 2022,
  • 16:49,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

V útulných prostorách Galerie Lapidárium v Praze 1 pokračuje výstava současného italského umělce Giancarla Moscary. Návštěvníci si na ní mohou prohlédnout celkem 53 originálních prací z autorova rodného města Lecce, kde je nyní také jeho muzeum. Vedle toho mohou v galerii obdivovat díla barokních autorů, například sochy barokního mistra Otavia Mosty a také barokní alchymistické kresby.

Reklama

Galerie Lapidárium v městské části Praha 1 představuje nenápadný, ale o to zajímavější výstavní prostor, kde se setkává staré a nové umění na jednom místě. Aktuálně tam probíhá výstava významného italského autora Giancarla Moscary.

„Giancarlo Moscara byl vynikající designér a malíř, který sice zemřel v roce 2019, ale zanechal po sobě výraznou uměleckou stopu, hlavně na poli experimentální malby. V Galerii Lapidárium teď máme možnost vidět jeho unikátní díla a máme tak jedinečnou příležitost nahlédnout do jeho tvorby,“ vysvětluje kurátorka výstavy Marisa Milella.

Kromě toho, že výstava představuje tohoto významného umělce z italského města Lecce, bylo snahou organizátorů upozornit na historické propojení italských umělců s českým hlavním městem. 

"Italové v Praze mnoho věcí ovlivnili, mnoho věcí svým vkusem, budovami, architekturou. Když procházíte Starou Prahou, tak můžete vidět mnoho italských prvků a mnoho italských inspirací," řekla Světlana Kalousková - manažerka Galerie Lapidárium.

Giancarlo Moscara byl známý tím, že přestože sám byl velmi vzdělaný, nenechával se spoutat žádnými školami a styly, proto je jeho tvorba založena na maximální tvůrčí svobodě.

"Giancarlo Moscara je v podstatě takovým symbolem tvůrčí svobody a barevnosti. Má nádhernou, skutečně italskou elegantní barevnost," řekla Světlana Kalousková - manažerka Galerie Lapidárium.

Tvorbu Giancarla Moscary můžete v Galerii Lapidárium obdivovat každý den kromě pondělí až do 30. října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu