• Načítám...
>

V Lapidariu pokračuje výstava italského umělce

  • 13. října 2022,
  • 16:49,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

V útulných prostorách Galerie Lapidárium v Praze 1 pokračuje výstava současného italského umělce Giancarla Moscary. Návštěvníci si na ní mohou prohlédnout celkem 53 originálních prací z autorova rodného města Lecce, kde je nyní také jeho muzeum. Vedle toho mohou v galerii obdivovat díla barokních autorů, například sochy barokního mistra Otavia Mosty a také barokní alchymistické kresby.

Reklama

Galerie Lapidárium v městské části Praha 1 představuje nenápadný, ale o to zajímavější výstavní prostor, kde se setkává staré a nové umění na jednom místě. Aktuálně tam probíhá výstava významného italského autora Giancarla Moscary.

„Giancarlo Moscara byl vynikající designér a malíř, který sice zemřel v roce 2019, ale zanechal po sobě výraznou uměleckou stopu, hlavně na poli experimentální malby. V Galerii Lapidárium teď máme možnost vidět jeho unikátní díla a máme tak jedinečnou příležitost nahlédnout do jeho tvorby,“ vysvětluje kurátorka výstavy Marisa Milella.

Kromě toho, že výstava představuje tohoto významného umělce z italského města Lecce, bylo snahou organizátorů upozornit na historické propojení italských umělců s českým hlavním městem. 

"Italové v Praze mnoho věcí ovlivnili, mnoho věcí svým vkusem, budovami, architekturou. Když procházíte Starou Prahou, tak můžete vidět mnoho italských prvků a mnoho italských inspirací," řekla Světlana Kalousková - manažerka Galerie Lapidárium.

Giancarlo Moscara byl známý tím, že přestože sám byl velmi vzdělaný, nenechával se spoutat žádnými školami a styly, proto je jeho tvorba založena na maximální tvůrčí svobodě.

"Giancarlo Moscara je v podstatě takovým symbolem tvůrčí svobody a barevnosti. Má nádhernou, skutečně italskou elegantní barevnost," řekla Světlana Kalousková - manažerka Galerie Lapidárium.

Tvorbu Giancarla Moscary můžete v Galerii Lapidárium obdivovat každý den kromě pondělí až do 30. října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu