• Načítám...
>

Praha 1 nabízí pronájem nebytových prostor

  • 26. října 2022,
  • 13:19,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 1 má na svém území desítky nevyužitých nebytových prostor. O jejich pronájem mohou zájemci městskou část požádat. Žádost následně projedná rada městské části v rámci výběrového řízení.

Reklama

První městská část nabízí v současné době k pronájmu několik desítek nebytových prostor. O jejich využití rozhodují výběrová řízení.

"Naše nebytové prostory rozlišujeme na dvě kategorie. Jedna je komerční - nebytové prostory, kde čekáme vyšší nabídky, vyšší zájem. A nebytové prostory, které nejsou na obchodních třídách a nečekáme, že by se o ně strhla nějaká větší rvačka. Nicméně i tyto nebytové prostory dokážou překvapit," řekl Petr Vaněk - vedoucí Odbor technické a majetkové správy ÚMČ Praha 1.

Samotné výběrové řízení je rozděleno na dvě kola. V prvním kole se ověřuje serióznost provozovatele a svou roli hraje také záměr využití prostor.

"V druhém kole potom řešíme jenom cenové nabídky. To znamená, ten kdo přejde přes první kolo, tak ten má jistotu, že budeme jeho nabídku hodnotit a ty nabídky seřadíme podle nejvyšší ceny. Pokud se radě nelíbí nabídky, může celé výběrové řízení zrušit. Pokud se mu tam líbí jedna nabídka, která ale nedosahuje finanční představy, tak potom vyhlašujeme nový záměr nebo výběrové řízení s tím, že se konkrétně stanoví dodatečné podmínky pro provoz," řekl Petr Vaněk - vedoucí Odbor technické a majetkové správy ÚMČ Praha 1.

Ne vždy je ale právě nejvyšší cenová nabídka rozhodující.

"Může to být třeba veřejně prospěšný provoz. To znamená, přijde nízká nabídka, ale líbí se nám to využití nebytového prostoru a pak se to dá soutěžit přímo na ten subjekt nebo na ten záměr a na ten účel s tím, že ten rozdíl mezi nejvyšší nabídkou ve výběrovém řízení a nabídkou tohoto subjektu, který se nám líbí, je vlastně veřejnou podporou, která je deklarována potom v rejstříku podpor de minimis," řekl Petr Vaněk - vedoucí Odbor technické a majetkové správy ÚMČ Praha 1.

Aktuální nabídky volných nebytových prostor jsou zveřejněné na webu reality.praha1.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu