• Načítám...
>

Praha 1 si zvolila novou hlavu radnice

  • 10. listopadu 2022,
  • 13:06,
  • PRAHA 1,
  • Markéta Frydrychová

Prague Hall v Baráčnické rychtě hostila ve středu 9. listopadu v podvečer ustavující zasedání Zastupitelstva Prahy 1. Novou hlavou radnice byla zvolena Terezie Radoměřská z TOP 09.

Reklama

Prague Hall v Baráčnické rychtě hostila ve středu 9. listopadu v podvečer ustavující zasedání Zastupitelstva Prahy 1. Kromě rady a místostarostů se zde volil také nový starosta, respektive starostka Terezie Radoměřská. Ta nahradila dvouleté působení svého oponenta Petra Hejmy.

,,Je to pro mě obrovská čest, obrovská čest. Žiju tady celý život a je to pro mě samozřejmě srdcová záležitost. My jsme připravili celkem rozsáhlé programové prohlášení, které jsme dopředu avizovali, dopředu jsme ho zveřejnili. To obsahuje významné kroky především k transparenci na radnici. Chceme, aby ta radnice byla otevřená, aby byla vstřícná vůči občanům," říká Terezie Radoměřská, starostka MČ Praha 1.

Jedním z důležitých momentů pro nové vedení Prahy je péče o veřejný prostor, pořádek, bezpečnost a úklid.

,,Také té estetické stránky a funkční stránky. Což samozřejmě zahrnuje od těch slavných stromů až po práci proti negativním dopadům turismu. My určitě budeme podporovat spolky. Já považuji za, řekněme ne nutné, aby toto organizovala přímo radnice. Naopak, to si mají občané organizovat sami a my tomu musíme fandit a dávat pokud možno maximální podporu a k tomu jsme připraveni," dodává Terezie Radoměřská, starostka MČ Praha 1.

První kroky nové starostky první městské části Terezie Radoměřské povedou za poznáním radnice a jejích pracovníků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu