• Načítám...
>

Praha 1 má celý les vánočních stromů

  • 27. listopadu 2022,
  • 22:56,
  • PRAHA 1,
  • Ladislav Jakub

Obyvatelé i návštěvníci Prahy jsou zvyklí na tradiční rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském i Václavském náměstí. Hlavní město jich ale má desítky, možná i stovku. Svým dílem přispívá především městská část Praha 1. Na první adventní neděli rozsvítila stromy na Petrském náměstí v Petrské čtvrti a na Kozím plácku.

Reklama

Hlavní město má desítky, možná i stovku vánočních stromů. Dílem přispívá i městská část Praha 1. Na první adventní neděli rozsvítila stromy na Petrském náměstí v Petrské čtvrti a na Kozím plácku.

Podle nové starostky má Praha 1 dokonce celý les vánočních stromů. Najdeme jich tu celkem 6.  

"Tady na Petrském náměstí, potom jeden na Kozím plácku, další bude na Malostranském náměstí a samozřejmě před radnicí také," vyjmenovala část z nich starostka městské části Prahy 1, Terezie Radoměřská z TOP 09.

Jeden z čerstvě rozsvícených stojí právě na Petrském náměstí. 

"Máme to štěstí, že tady máme ty nádherné platany, takže to není jen ten vánoční stromeček, ale i ty platany," dodala Linda Klečková, předsedkyně Spolku přátel Petrské čtvrti.

Součástí slavnostního rozsvěcení je i kulturní program. Tady vystoupil dětský sbor Biskupáček ze Základní umělecké školy Biskupská. 

V každé té lokalitě městská část osloví spolek, který tam je aktivní, který tam působí a snaží se ve spolupráci s ním tuto tradici udržet," připomněla Linda Klečková. 

"V rámci toho samozřejmě probíhají vánoční trhy, kde je možné se občerstvit různými dobrými sladkými i slanými věcmi. Pravidlem a takovou hezkou tradicí je vystoupení dětí, které tady zpívají nebo hrají na různé hudební nástroje a to je vlastně krásná příležitost k setkávání," řekla televizi Praha starostka Radoměřská. 

"Bydlím tady kousek, takže docela to obrážíme tady s kamarádkami."

"Já jsem tady poprvé, i když bydlím za rohem a je to nádherný, příjemný."

"Chodím pravidelně, protože jsem obyvatelem Nového Města, Jungmannovy ulice, tak chodím na rozsvícení stromečku před radnicí Prahy 1 ve Vodičkově ulici."

Podrobnosti o dalším vánočním programu v Praze 1 najdete na webu praha1.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu