• Načítám...
>

Galerie 1 láká na výstavu hned tří umělců

  • 5. prosince 2022,
  • 9:19,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Galerie 1 láká na výstavu hned tří umělců. Karel Štědrý, Jakub Berdych Karpelis a Kristýna Šnajdrová. Přestože se každý z nich zaměřuje na něco jiného, komponenty na výstavě s názvem Botanica se doplňují.

Reklama

Keramika, sklářství, květiny nebo výtvarná díla. To je nová výstava Galerie 1, která nese název Botanica. V té se představují díla hned tří českých autorů. Přesto, že se každý z nich zaměřuje na něco jiného, expozice se jako celek doplňuje.

,,Je to poměrně výjimečná výstava v tom, že se sešli tři umělci a výjimečná je v tom, že to ukazuje, že umění žije, je tady prostě to umění moderní. Na druhou stranu ty suché vazby jsou určitá tradice. Takže to moderní umění se doplňuje tou tradicí," řekl Petr Burgr, zastupitel MČ Praha 1.

Výraznou částí výstavy jsou obrazy od umělce Karla Štědrého. Kombinace sprejových a pastelových maleb by měly zobrazovat rostlinné motivy.

,,Je to jakoby o nějakém přírodním tajemství, o nějakých strukturách, které se objevují mimo město nebo mimo nějakou městskou kulturu, takže probouzí třeba nějakou speciální imaginaci, která v té přírodě nebo krajině je," vysvětlil Karel Štědrý, autor obrazů.

Obrazy doplňují skleněné a keramické vázy od Jakuba Berdycha Karpelise. 

,,Dělali jsme takový výběr těch věcí, aby to souviselo s tím názvem Botanica a někde se to trefovalo do těch Karlových obrazů. Já někdy používám takové staré broušené vázy, které různě přetvarovávám, případně tvary, které jsou poměrně notoricky známé," popsal svou práci Jakub Berdych Karpelis, autor skleněných a keramických exponátů.

,,Já bych chtěl všechny zájemce pozvat k nám na Prahu 1, tady do Galerie 1. Myslím si, že všem, kteří přijdou, se ta výstava bude líbit, zvlášť tady v těch posledních dnech, kdy by se měl člověk dostat do klidu a užít si pohodu," řekl David Bodeček, místostarosta MČ Praha 1.

Celou expozici pak dotváří květinová tvorba Kristýny Šnajdrové. Ta své květinové kompozice dávala dohromady přímo ve výstavních prostorech tak, aby správně zapadly do celého konceptu. Výstava poběží až do 23. 12.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu