• Načítám...
>

Praha 1 se dočkala svého prvního dopravního hřiště

  • 6. prosince 2022,
  • 13:12,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Historicky první dopravní hřiště na svém území otevřela Praha 1. Využívat ho mohou jak školy a školky, tak i široká veřejnost. Hřiště se nachází u Ministerstva dopravy a je volně přístupné.

Reklama

Mikulášskou nadílku v podobě nového a úplně prvního dopravního hřiště dostaly děti z Prahy 1. Hřiště vyrostlo u Ministerstva dopravy a využívat ho mohou nejen školy a školky, ale i široká veřejnost.

"Nápad vznikl, když jsem jednal s Ministerstvem dopravy ohledně tohoto bezpečnostního perimetru, který podle nějakých pravidel měl. Víme všichni, že zde bylo takové volné parkoviště a v rámci toho jednání jsem nadnesl požadavek, že nám zcela chybí na území městské části Praha 1 dětské hřiště a že by bylo výborné u Ministerstva dopravy a společně s BESIPem vytvořit alespoň na tomto prostoru první dopravní hřiště na území městské části a zapojit děti do dopravní výchovy už v tom raném věku," řekl Richard Bureš (ODS), zastupitel MČ Praha 1.

"My máme radost, že to hřiště bude sloužit i pro předškolní děti. Máme tady za rohem dětskou skupinu Mašinka, což jsou ještě předškoláci a my jsme moc rádi, že už dopravní výchova bude i u těch předškolních dětí, protože tam to má velký význam. A když začneme takhle brzo, tak děti si tu dopravní výchovu ponesou do celého života a zcela jistě se budou na silnicích chovat zodpovědně a ukázněně. A to je dobře," řekla Judita Stuchlíková, samostatné oddělení BESIP Ministerstva dopravy.

Hned první den otevření dopravního hřiště byly dětem vysvětleny základy bezpečnosti silničního provozu.

"Samozřejmě vzhledem k ročnímu období a snížené viditelnosti to směřujeme právě k používání reflexních prvků, což je tady naštěstí vidět, že i během pohybu v silničním provozu celkově jako školka používají vesty, což je dobře. Ale chceme samozřejmě, aby ty děti, i když jsou do té školky a školy, byly řádně označené, aby byly viditelné, i když jsou ve městě, tak aby to zvýraznilo a ten řidič je vždycky bezpečně viděl," řekl Jiří Polomis, CSPSD vedoucí oddělení BESIP.

"Protože se pohybujeme na území městské části Praha 1, kde ten provoz je opravdu nesmírně hustý a musíme už od těch nejmenších dětí v mateřských školách dbát na to, aby se uměly v tom ruchu pohybovat. Takže já jsem nesmírně vděčná za všechny naše školky a školy, že tady mohou dojít, že to je přístupné," řekla Eva Špačková (ODS), zastupitelka MČ Praha 1.

Praha 1 ještě plánuje v jarních měsících upravit oplocení hřiště a dodělat další nezbytné maličkosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu