• Načítám...
>

V Nemocnici Na Františku otevřeli nové ORL oddělení

  • 7. prosince 2022,
  • 15:49,
  • PRAHA 1,
  • Veronika Kuželková

Nemocnice Na Františku v Praze 1 rozšiřuje služby. Od druhého ledna bude totiž v provozu nová ORL ordinace. Nový úsek bude mít pod taktovkou profesor Jan Betka.

Reklama

V Nemocnici Na Františku mají novinku - nabízí komplexní služby v rámci vyšetření oblasti ušní, nosní, krční. Odbornost a kvalita nové ordinace je pod záštitou a samotnou přítomností profesora Jana Betky.

"My můžeme nabídnout kompletní ORL vyšetření. To znamená jakékoliv problémy v oblasti ucha, krku a nosu. A také samozřejmě máme pár nadstandartních věcí, to jsou problémy rovnováhy a problémy spánkové medicíny," řekl Jan Betka, přednosta otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku FNM.

Součástí ordinace je také audiologická komora, kde probíhá kompletní vyšetření sluchu.

"Pacient je zavřen v nehlučné kabině a my mu vyšetřujeme kompletně sluch, jak slyší a jestli má nějaké příznaky ušní. To všechno v té kabině dokážeme," řekl Jan Betka, přednosta otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku FNM.

Kolik pacientů lékaři zvládnou ošetřit teprve ukáže praxe, ale samozřejmě snahou je, aby se dostalo na všechny, kteří tuhle péči vyhledají.

"Je to samozřejmě velké novinka pro Prahu 1. Je to samozřejmě rozšíření péče pro naše občany, ale nejen pro občany Prahy 1, protože spádovost nemocnice je samozřejmě výrazně větší. A ta ambulance bude mít bezesporu velký přínos pro obyvatele centra Prahy," řekl Michal Müller, radní MČ Praha 1.

"Mám velkou radost, protože se opět zkvalitnila ambulantní péče v Nemocnici Na Františku a protože tady máme věhlasného specialistu právě na tento obor, tak vlastně tím plníme další kousíček té naší koncepce a vize, jak bychom chtěli Nemocnici Na Františku rozvíjet," řekl Petr Hejma, zastupitel MČ Praha 1.

V nové ordinaci budou v rámci všeobecného ORL vyšetření přijímat i pacienty bez objednání. Tudíž může přijít z ulice prakticky každý. A to hlavně od pondělí do čtvrtka dopoledne. Odpolední hodiny a pátky budou vyhrazené pro objednané pacienty. Právě pátky bude ordinovat profesor Betka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu