• Načítám...
>

Kontrola průběhu opravy TT Malostranská – Újezd

  • 20. února 2023,
  • 9:24,
  • PRAHA 1,
  • Veronika Kuželková

V pátek 17. se konala kontrola průběhu druhé etapy opravy tramvajové tratě Malostranská – Újezd. Rekonstrukce nyní probíhají v Karmelitské ulici. Akce proběhla za přítomnosti starostky Prahy 1 Terezie Radoměřské, radního pro dopravu Vojtěcha Ryvoly i technického ředitele Dopravního podniku Jana Šurovského.

Stáhnout video
Reklama

Oprava tramvajových kolejí na Malé Straně pokročila. V pondělí 13. února totiž začala očekávaná uzavírka Karmelitské ulice. A to dokonce o 3 dny dříve, než byl původní předpoklad. 

"Díky flexibilitě úřadů silničních a správních, jak na Praze 1, tak na úrovni magistrátu, bylo možné se hned překlopit do další etapy už potom v Karmelitské ulici, kam se půjdeme podívat za chvíli. A pokud nám to takhle půjde dál, tak doufám, že si to nejen udržíme, ale že k tomu ještě něco třeba přidáme. Na druhé straně jsme pořád hluboko v únoru, je zima jako roční období a počasí se prostě změnit může. Můžeme zapadat sněhem a můžeme ten náskok pochopitelně ztratit. To riziko té zimy existuje," řekl Jan Šurovský, technický ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

"Já bych velmi ráda poděkovala dopravním podnikům, jak firmě, která se velmi zasazuje o to, aby veškeré procesy probíhaly tak rychle, jak je to jenom možné, tak jednotlivým pracovníkům, protože to nasazení je tady skutečně mimořádné a my to oceňujeme. Protože samozřejmě nejenom to, že tady nejezdí doprava, ale také, a to koneckonců slyšíte, to hlukové zatížení v této lokalitě je poměrně vysoké. Čili každý den a každá hodina, která nám bude takhle ušetřena, je k dobrému. Současně bych moc ráda poděkovala všem Pražanům, kteří jsou tak ohleduplní, že nezajíždějí do centra, pokud to není bezpodmínečně nutné. Takže to, čeho jsme se všichni báli, že úplně zkolabuje doprava v centru, skutečně nenastalo. Osvědčila se všechna opatření, která byla zavedena," řekla Terezie Radoměřská (TOP09), starostka Prahy 1.

"Já bych chtěl skutečně poděkovat dopravnímu podniku, protože to zvládnul naprosto perfektně. Pro mě to nejdůležitější, co může být, je, že se nám podařilo roztáhnout to upozornění opravdu do co největšího prostoru. To znamená, že když přijíždíte do Prahy, tak zaznamenáte - nejezděte sem - tady je to skutečně zavřené," řekl Vojtěch Ryvola (Naše Praha 1), radního pro dopravu Prahy 1.

Auta ani veřejná doprava tudy neprojedou do 4. března. Objízdné trasy pro řidiče vedou po druhém břehu Vltavy přes Smetanovo nábřeží, cestující mohou využít náhradní autobusovou linku X20 mezi Malostranským náměstím a stanicí metra Malostranská. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu