• Načítám...
>

Komorní Kalich baví diváky představením Za dveřmi kanceláří

  • 17. února 2023,
  • 12:09,
  • PRAHA 1,
  • Veronika Kuželková

Skvělá komedie jednoho z nejúspěšnější a nejhranějších autorů současnosti Norma Fostera. Příběhy o „obyčejných lidech“ plné brilantních dialogů, nemilosrdných faktů a překvapivých point. To je hra s názvem Za dveřmi kanceláří.

Reklama

Za zdmi Komorního divadla Kalich mají novinku. Světlo světa tu totiž spatři komedie Za dveřmi kanceláří. Celkem šest příběhů lidí různých profesí se odehrává v jednom městě a osudy jednotlivých hrdinů jsou navzájem propojeny. Stárnoucí novinář, který má dostat padáka. Slavný režisér, jemuž došly nápady. Úspěšný právník a jeho dominantní matka. Příliš těžký žokej, pod nímž umřel dostihový kůň nebo depresivní krasobruslař, který na olympiádě sedmkrát spadl. O tom je hra, kterou si vzal pod taktovku režisér Jiří Seydler.

"Toto představení je samozřejmě komedie, měla by to být komedie, lidé by se měli bavit. Dnes jsme viděli, že to snad v premiéře vyjde a je to komedie velice moderní, která by měla vypovídat o současném světě, to znamená, že o problémech v komunikaci, o tom, jakým způsobem získat pocit úspěchu, jakým způsobem získat pocit toho, že jsem úspěšný ve své práci. Je to o lidech, kteří jsou všichni v nějakém bodu své cesty, někteří jsou na vrcholu, někteří jsou na sešupu a někteří už jsou dávno v podpalubí a je to krásně vypointovaná věc," řekl Jiří Seydler, režisér.

V této skvěle vystavěné komedii se můžeme těšit na herce, jako jsou Václav Kopta, Tereza Kostková, Simona Vrbická či Aleš Háma. 

"Já jsem nadšený, protože my máme samozřejmě rádi ty možnosti, když se můžeme vyblbnout a tady je ta možnost pro nás pro všechny vícenásobná. Já hraji tři role a každý z nás má víc úloh v té hře Za dveřmi kanceláří. Pro diváka je to takový úkol, aby si všechny ty jednotlivé postavy a příběhy pospojoval, oni spolu totiž souvisí. Ale jak a o čem to je, na to se diváci musí přijít sami podívat," řekl Aleš Háma, herec.

"Zkoušení naší komedie proběhlo úplně úžasně, strašně jsem se těšil na každou zkoušku, což se mi v mém věku, protože mám za sebou 120 nebo možná 130/140 premiér, někdy nestává, někdy už jde člověk do toho divadla tak trošku jako do práce. Tady jsem byl opravdu nadšený a těšil jsem se na každou zkoušku od večera," řekl Jiří Seydler, režisér.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu