• Načítám...
>

V paláci Žofín se konal Májový ples seniorů

  • 16. května 2023,
  • 16:22,
  • PRAHA 1,
  • Monika Rusová

Tradiční ples v netradiční termín. MČ Praha 1 opětovně uspořádala ples pro své seniory. Kvůli změně vedení radnice se ples letos málem neuskutečnil a tak byl zorganizovaný v opravdu krátkém čase. Všechno ale dobře dopadlo a na plese se protančilo několik párů střevíců.

Reklama

Plesová sezóna je tradičně spjata se zimním obdobím. Příležitost zatančit si i v půlce května, a to přímo v srdci Prahy v paláci Žofín, dostali senioři Prahy 1.

"Já jsem strašně moc rád, že ta akce, květnový seniorský ples, se na Praze 1 uskutečnil, přestože ještě 1. března jsme si mysleli, že se neuskuteční. Za rekordní dobu, dva a půl měsíce, je tady," řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

"Přiznávám otevřeně, že na počátku, když jsme přebírali městskou část, jsme zvažovali, zda je vhodné plesy, ať velký reprezentační, který se letos vůbec nekoná nebo i právě ples pro seniory organizovat, právě v době, kdy mnozí přemýšlí, kam s každou korunou a zda to není nevhodné, aby městská část dělala reprezentační záležitosti. Nicméně po zralém uvážení jsme se rozhodli, že si to naši senioři zaslouží, že tady není správné místo pro šetření, protože setkávání a lidská blízkost je mnohem hodnotnější," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09) - starostka MČ Praha 1.

Radnice Prahy 1 tuto událost přezdívá jako nejhezčí moment celého kalendáře a tak letošní ročník byl již patnáctý.

anketa

"Na plese jsem asi popáté. Je úžasné, že se člověk setká s lidmi, se kterými se vídám na výletech, které Praha 1 pro seniory pořádá."

"Já bych řekl minimálně podesáté. Bohužel s výjimkou těch dvou let "covidových", kdy z toho nic nebylo a bylo nám to moc líto."

"Jsem moc spokojený, moc se mi to líbí a jsou na to vždy krásné vzpomínky."

"My hodně podporujeme pohyb a tanec je zdravý pohyb pro srdíčko, tak jsem jim popřála, aby tančili v rytmu svého srdce," řekla Helena Čelišová - ředitelka Střediska sociálních služeb Prahy 1.

Celým večerem provázel moderátor Alexander Hemala, zazpíval Bohuš Matuš či Hana Křížková a předtančení se ujali sólisté z Národního divadla. 

"Jsem strašně moc rád, že se povedlo za tu krátkou dobu naplnit celou kapacitu, která byla určena, což je 583 míst a místo pro mě," řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

"Dostatečná ta kapacita není. Myslím, že kdybychom tu akci uspořádali ve Slovanském domě, v Obecním domě nebo Lucerně, tak by to pravděpodobně bylo naplněné též," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09) - starostka MČ Praha 1.

Vstupenky na Májový ples byly pro seniory z Prahy 1 zdarma. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu