• Načítám...
>

Duhová vlajka zdobí radnici Prahy 1

  • 8. srpna 2023,
  • 8:02,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

V hlavním městě se koná už třináctý ročník festivalu Prague Pride, jehož tématem jsou letos tradice. Radnice Prahy 1 při té příležitosti po čtyřech letech opět slavnostně vyvěsila duhovou vlajku a starostka Terezie Radoměřská akci udělila svoji záštitu.

Reklama

Po čtyřech letech opět zdobí budovu radnice první městské části duhová vlajka. Stalo se tak u příležitosti zahájení letošního ročníku festivalu Prague Pride. 

"Mám velkou radost, že ta záležitost je apolitická, protože přišli jak zástupci koalice, tak i opozice. Mrzí mě, že tady není přítomná paní starostka, která je na dovolené, ale ta podporuje tuto akci, jednak tím, že dala záštitu. Je to jedna z těch, kteří byli osloveni a dali festivalu záštitu a potom, předpokládám během dne, se na sociálních sítích objeví její podpora. Letošní ročník má titul tradice a já bych byl velmi rád, kdyby duhová vlajka na radnici Prahy 1 byla tradicí," řekl David Bodeček (Piráti a občané z Prahy 1), místostarosta MČ Praha 1.

"My jsme tady dnes na radnici Prahy 1 vyvěšovali duhovou vlajku, jak jste měli možnost vidět. Bylo to na obou balkonech radnice a chtěli jsme tím vyjádřit podporu komunitě jménem radnice Prahy 1," řekl Michal Müller (ODS), radní MČ Praha 1.

Spolu s místostarostou Davidem Bodečkem a dalšími zástupci městské části se slavnostního vyvěšení vlajky zúčastnil také například herec Jan Cina.

"Je to hrdost, jak na Prahu 1, tak vůbec na Prahu, že se stává součástí a hrdě se hlásí k podpoře lidí, kteří tu podporu bohužel pořád potřebují, ideální by bylo, kdyby jí nepotřebovali, si myslím. Pro mě to znamená připomenutí celého pridu, který probíhá týden a je to taková velmi nahuštěná oslava a připomínka toho, kým člověk je a že by se neměl v ideálním světě za to stydět," řekl Jan Cina, herec.

Mezi pozvanými hosty byla také herečka Radka Pavlovčinová a její bratr, zpěvák i tanečník Adam Pavlovčin. Ve spolupráci s nimi plánuje radnice Prahy 1 sérii citlivě pojatých vzdělávacích besed pro žáky základních škol o tématech sexuální orientace a sebepřijetí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu