• Načítám...
>

Senioři se utkali v pétanque v parku Lannova

  • 18. září 2023,
  • 16:07,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

V parku Lannova v Praze 1 se na turnaj v pétanque sešli senioři z Prahy 1 i hosté z jiných městských částí. Hrálo se o pohár starosty městské části Praha 1.

Reklama

V parku Lannova proběhl 15. ročník turnaje v pétanque pro seniory. Zpříjemnit dopoledne u pohodového sportu v centru Prahy si tady mohli účastníci z různých městských částí, ale i ti mimo metropoli. 

,,Já mám velkou radost, že dneska sem přišli kromě našich seniorů z Prahy 1 také občané z Prahy 2, z Prahy 8, z Prahy 13, z Prahy 15, z Prahy 17 a hlavně z Příbrami. Je tady celkem, pokud se nepletu, 33 lidí plus paní starostka a já, čili 35 osob se zapojilo tady do tohoto turnaje," řekl David Bodeček (Piráti a občané z Prahy 1), místostarosta MČ Praha 1.

Nápad pořádat pétanque pro seniory vznikl před několika lety z iniciativy místního občanského sdružení.

,,My jsme jako Praha 1 začali někdy před 15 lety. Dostali jsme povědomost o tom, jak se to má hrát a začali jsme," řekla Jaroslava Hudečková - 1. prezidentka pétanque senior týmu Prahy 1.

Pétanque ligy se dnes mohou zúčastnit lidé starší 55 let. A v Praze 1 se tahle sportovní aktivita těší vysoké oblibě. A to je znát i na hráčských schopnostech místních seniorů. O tom se konec konců přesvědčila i samotná starostka Prahy 1, která se do utkání jako čestný host také zapojila.

,,Jsou zdaleka lepší než já a já jenom žasnu. Jediný, kdo to tady kazí, je můj kolega první místostarosta Bodeček a já, takže oni jsou prostě hvězdy," řekla s úsměvem Terezie Radoměřská (ODS), starostka MČ Praha 1.

Kolektivní francouzská hra navíc seniorům pomáhá trénovat soustředěnost, motoriku a rovnováhu. Významná je ale i v sociální oblasti.

,,Je to z těch aktivit prevence izolace osamělosti seniorů, ale hlavně hýbat se a jakkoli něco dělat pro svojí fyzickou schránku je z mnoha hlavně zdravotních důvodů to nejlepší, co může senior pro sebe udělat," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu