• Načítám...
>

Praha 1 oslavila založení Československa během

  • 29. října 2023,
  • 18:19,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

28. říjen byl v Praze 1 opět ve znamení běhu. Konal se tu již po páté Sokolský běh republiky. Zapojit se do něj mohli jak dospělí, tak i děti a připravený byl i bohatý doprovodný program.

Reklama

První městská část hostila tradiční Sokolský běh republiky. Ten je od roku 2019 každoroční oslavou založení Československa a koná se vždy 28. října.

"Tento již pátý ročník sokolského běhu podporuje městská část tak, jako všechny předchozí. Já jsem za to moc ráda, protože je to propojení městské části s touto velkou celorepublikovou akcí. Ta akce se koná až na sedmdesáti osmi místech naší republiky, kdy se do pohybu dostane přes devět tisíc lidí. Je to úžasná věc. Já jsem zvlášť ráda za to, že tohoto běhu se účastní nejenom skupina přímo z našeho městského úřadu, ale také skupina zahraničních hostí, kteří přijeli z našeho partnerského města Bamberga," řekla Terezie Radoměřská, starostka MČ Praha 1.

delegace běžců z Bambergu

“Přijeli jsme autobusem z Bambergu, partnerského města Prahy, jsme z Prahy velmi nadšení a jsme rádi, že jsme byli pozváni."

“Měli jsme skvělý zážitek a přivezli jsme si s sebou skvělé počasí."

Ani letos nechyběly u Tyršova domu na Újezdě stánky s občerstvením a zábavou pro celou rodinu. Kromě hlavního běhu na trase dlouhé bezmála sedm kilometrů byl připravený také běh pro děti.

"Byly čtyři kategorie. Běželi mladší chlapci, mladší dívky a pak byl spojený závod. Vysvitlo nám slunko, takže všechno dopadlo velmi dobře a děcka byla nadšená. Já jsem strašně moc rád, a to jsem řekl i na pódiu, že kromě podpory sportu, tak hlavně primárně podporuji pohyb. Jak říkám, atmosféra byla skvělá, ten dorostenecký, respektive mládežnický závod, se velmi vydařil," řekl David Bodeček (Piráti), místostarosta MČ Praha 1.

Pro každého z účastníků běhu byla připravená medaile a drobné dárky od partnerů akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu