• Načítám...
>

Čapadlo Hollar na pražské Náplavce zahájilo sezonu

  • 23. května 2024,
  • 19:31,
  • PRAHA 1,
  • Ladislav Jakub

Čapadlo

Reklama

U Vltavy v Praze začala letní sezona. Dokazuje to i zahájení provozu v čapadle Hollar. To je místo na Smetanově nábřeží určené pro setkávání sousedů či turistů. Jedno z nejkrásnějších míst v hlavním městě s nejkrásnějším pohledem na Pražský hrad nabídne i letos možnost posezení nad dobrým jídlem, pitím, ale i kulturní program.

"Je to znovuotevření tohoto místa, které je Pražany oblíbené a kde se budou v průběhu celého léta odehrávat různá kulturní a společenská setkání a kde se znovu oživí prostor okolo trochu opomíjené lavičky Václava Havla. Já se moc těším na to, že místo znova ožije," prozradila starostka městské části Praha 1 Terezie Radoměřská.

Léto tak bude ve znamení koncertů i výstav. Ať už přímo na vltavském nábřeží nebo v průchodu do Divadelní ulice. Místo náplavky se během posledních několika málo let změnilo k nepoznání. 

"Se tady vyčistila celá tato část té přirozené náplavky. Tohle je totiž náplavka, která skutečně vznikla naplaveninami z řeky. A otevřelo se to čapadlo, které bylo dlouhodobě uzavřené a uvolnil se i ten prostor, ten příchod z té Divadelní ulice," připomněla starostka Radoměřská. 

Zahájení sezony 2024 bylo ve velkém stylu. Nechyběl například básník, prozaik a hudebník Jáchym Topol a další umělci. 

"Jsme zahájili krásným muralem od Vladimíra Hirschera," dodala kurátorka čapadla Hollar Hana Polívková.

A to byl jen začátek. Celé léto se místní i mimopražští mají na co těšit. 

"Máme tady bohatý kulturní program od středy až do neděle. Ve středu a v neděli je tady hudební okénko, hlavně pro lidi, kteří žijí v Praze. V neděli si například můžou poslechnout blues nebo swing, zkrátka tyhle kapely pro tuto pohodu,” řekla kurátorka Polívková. 

Koncerty tu budou až do začátku nočního klidu téměř každý večer, slibují noví provozovatelé čapadla Hollar. Plánují také sousedská grilování, výstavy škol a mnohé další. K dispozici je spoustu míst k sezení, včetně lavičky Václava Havla nebo houpačky. Z místa je možné také vyplouvat na řeku. A chystá se prý ještě další překvapení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu