• Načítám...
>

V Praze 1 proběhlo Petrské hudební léto

  • 30. srpna 2024,
  • 13:52,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

Na Jedničce už dvanáct let v kuse probíhá Petrské hudební léto. Jde o akci, která se tři týdny po sobě každý čtvrtek koná na konci léta, abychom se s tímto obdobím takto rozloučili. Akce je pro malé i velké a je plná her, pohádek a hudebních vystoupení. Další akce proběhnou ještě ve čtvrtek 5. září a týden na to 12. září.

Reklama

V městské části Praha 1 proběhl už dvanáctý ročník oblíbené akce pro děti i dospělé Petrské hudební léto, kterou Jednička už tradičně podporuje.

„Oslava zakončení léta trvá vždycky od 16 do 20 hodin, přičemž od 16 do 17 hodin máme divadélko, potom navazují různé aktivity a to nejdůležitější je ta hudba, která je od 18 hodin do 20 hodin,“ popisuje místostarosta městské části Praha 1 David Bodeček (BEZ PP).

Akce je určená pro všechny, jak pro ty nejmenší, tak pro střední generaci i pro ty věkově nejzralejší. 

„Původně to byla jenom hudba, teď je to spíše pro celou rodinu. Je tady nějaká výtvarka pro malé děti, teď se tady touto dobou připravuje pohádka, takže bude Studio DamDam hrát pohádku a pak bude skupina Ve stanici nelze, která bude dělat to Petrské hudební léto, jako tu hudbu,“ vysvětluje pořadatel akce Otakar Pištora.

„My jsme se letos rozhodli, že se vrátíme k tomuto Petrskému hudebnímu létu, s ohledem na to, že jsme letos v Praze 1 nerealizovali v červnu Spolkový den, který se většinou koná na druhé straně řeky, na Kampě na Malé Straně a pro letošek jsme upřednostnili Nové a Staré Město. Já věřím tomu, že nám jako hosté přijdou právě naši spoluobčané z Prahy 1 právě z té druhé strany řeky a příští rok se zase vrátíme se Spolkovým dnem na Malou Stranu,“ uzavírá David Bodeček (BEZ PP), místostarosta městské části Praha 1.

Organizátoři se každoročně snaží, aby na Petrském hudebním létu vystupovaly jiné kapely a hrály se také jiné pohádky. Pořadatelem akce je městská část Praha 1 a garantem je vždy nějaký spolek z Prahy 1. V rámci tohoto dne to byl Spolek výtvarníků Karlova mostu. Petrské hudební léto tvoří celkem tři čtvrteční odpoledne a večery. Další akce bude následovat ve čtvrtek 5. září a nakonec vyvrcholí 12. září, kdy se touto akcí s létem rozloučíme. Akce na Praze 1 tím ale ani zdaleka nekončí, zajímavý kulturní program bude bezesporu také na podzim a v zimě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu