• Načítám...
>

ZŠ Brána jazyků v Praze 1 přivítala prvňáčky

  • 2. září 2024,
  • 12:48,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

První školní den je emotivní zážitek hlavně pro ty, co do školy nastupují vůbec poprvé a také pro jejich rodiče, kteří své ratolesti vyprovází do školních lavic. Je to ale událost i pro zkušenější mazáky, kteří se po dvouměsíčních prázdninách opět potkají se svými spolužáky a vyučujícími. První školní den mají za sebou i v městské části Praha 1, kde jsme byli s kamerou na Základní škole Brána jazyků. Jde o největší školu na Jedničce, která sídlí na dvou adresách. Právě budova ve Vojtěšské ulici má před sebou plánovanou rekonstrukci vnitřních prostor.

Reklama

První školní den je zážitek hlavně pro prvňáčky, na který budou vzpomínat celý život. Hrdí rodiče je vedou do tříd, kde už to za ně postupně přebírají učitelé. Velký den mají za sebou prvňáčci, ale i větší děti ze Základní školy Brána jazyků v městské části Praha 1, kam dětem a učitelům přišli vyjádřit podporu také zástupci radnice.

„Já jsem tady nejenom z pozice zastupitele městské části Praha 1, ale primárně jako rodič, protože moje dcera jde do první třídy. Mám tři děti a z toho teda všechny chodily a chodí ještě jeden na druhý stupeň této Základní školy Brána jazyků,“ vysvětluje zastupitel městské části Praha 1 Martin Motl (BEZ PP).

Nástup do první třídy je emotivní zážitek pro celou rodinu. Někdy by se až mohlo zdát, že to rodiče prožívají více než jejich děti.

„Emoce jsou samozřejmě u všech rodičů. Je to takový slavnostní den pro ty rodiny, když vyvádí svou dceru nebo syna do první třídy. Většinou si berou volno, čekají a pak jdou na zmrzlinu. Je to takový slavnostní den a děti se na to těší," řekl Martin Motl ((Rezidenti 1) - zastupitel MČ Praha 1.

Od městské části dostaly děti spoustu zajímavých dárků, aby se jim hezky hrálo i učilo. Vedle pastelek, pravítek a fixů na ně čekaly i další pozornosti. Podobně jako v loňském roce, tak i letos přispěly do balíčku městské části subjekty, které na Jedničce působí nebo s nimi radnice spolupracuje.

„Ať už jsou to zase různé potřeby, které prvňáček potřebuje, tak jsou tam taktéž zábavné kartičky a vouchery do dvou hračkářství tady v Praze 1. Já věřím tomu, že děti se svými rodiči se tam přijdou podívat a bude se jim to tam líbit,“ popisuje místostarosta městské části Praha 1 David Bodeček (BEZ PP).

Základní škola Brána jazyků je největší školou v městské části Praha 1. Sídlí na dvou adresách, a to na Uhelném trhu a ve Vojtěšské ulici. Vedle nových prvňáčků v letošním školním roce přivítala i nového ředitele pana Romana Elnera i jeho novou zástupkyni paní Jolanu Ronkovou. Společně je čeká řada výzev, tou největší bude rekonstrukce školy.

„Pokud nám štěstí bude přát a památkáři a hasiči nám budou přát, tak zhruba příští rok by se ta škola měla přemístit do budovy v Masné ulici, kde teď působí nově dvanáct družin ze Základní školy náměstí Curieových a tato celá škola by měla projít velkou rekonstrukcí,“ říká David Bodeček (BEZ PP), místostarosta městské části Praha 1.

 Závěrem zbývá dětem - hlavně prvňáčkům popřát, ať se jim v novém prostředí líbí a ať je Komenského heslo „škola hrou“ provází po celou povinnou školní docházku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu