• Načítám...
>

V Galerii 1 vystavuje hyperrealista Leoš Suchan

  • 2. října 2024,
  • 18:00,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

V Galerii 1 v městské části Praha 1 aktuálně probíhá výstava s názvem Time Travel mladého hyperrealisty Leoše Suchana. Výstava představuje umělecká díla tohoto talentovaného autora, který se specializuje na realistické obrazy. Jeho tvorba je inspirována destruovanými zátišími, které kombinuje s figurální malbou vytvářející protikladné póly v jeho dílech. Díky preciznímu zpracování a realistickému pojetí dokáže Suchan propojit zdánlivě neslučitelné prvky do harmonického celku, který diváka zároveň fascinuje a vybízí k zamyšlení. Výstava končí 25. října.

Reklama

Jestli se některý ze současných mladých umělců přímo vyžívá v detailu, pak je to hyperrealista Leoš Suchan. Ten totiž ve svých dílech zobrazuje realitu do nejmenšího detailu. Obrazům na jeho aktuální výstavě Time Travel v Galerii 1 v městské části Praha 1 dominují příroda, artefakty a každodenní činnosti.

„Je to takový přehled mojí práce za poslední dva roky. Já rád kombinuji právě třeba staré barokní umění s nějakými současnými náměty, tak proto název Time Travel, takové cestování časem, aby to toho diváka nějak nutilo spojovat minulost se současností,“ říká umělec a autor výstavy Leoš Suchan.

Do klasické barokní tvorby dokáže vnášet prvky expresionismu, čímž je jeho tvorba velmi specifická. 

„Já si myslím, že v poslední době poměrně přibývá milovníků realistické malby, takže tím, že do toho obrazu vlastně vnese tu expresivní linku, tak se mi zdá, že osloví jednak ty, kteří mají rádi tu barokní malbu, ale zároveň podle mě získá i mladší publikum,“ říká kurátorka výstavy Ivana Beranová.

Výstava Time Travel by se nemohla obejít bez tradiční podpory městské části Praha 1.

„A já mám velkou radost, že pan Leoš Suchan se ocitnul tady v Galerii 1, ta výstava tady bude do 25. října a že vedle jiných míst v Praze 1, jako je SmetanaQ Gallery nebo Galerie České spořitelny v Rytířské ulici, kde vystavoval, tak zkrátka, že se objevuje v galerii radnice Prahy 1,“ uzavírá David Bodeček (BEZ PP), místostarosta městské části Praha 1

Obrazy Leoše Suchana vypadají, jako by si na předměty, které zachycují, mohl návštěvník sáhnout. V podstatě vystupují z plátna a jsou tak realistické, že spíše než malby připomínají fotografie nebo dokonce zcela reálné předměty, pozadí nebo postavy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu