• Načítám...
>

Žáci z Prahy 1 vytvářeli dokumenty a reportáže

  • 9. března 2018,
  • 20:22,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Už pátým rokem pořádala nezisková organizace Post Bellum pro žáky z 8. a 9. tříd základních škol projekt Příběhy našich sousedů. Děti měly za úkol najít zajímavou osobnost, vyslechnout a zaznamenat její životní příběh a z toho pak zpracovat závěrečný výstup.

Reklama

Vytvořit reportáž nebo dokument. To bylo úkolem žáků 8. a 9. tříd základních škol z Prahy 1. Vzdělávací projekt Příběhy našich sousedů pro ně pořádala nezisková organizace Post Bellum. 

"Děti měly za úkol najít ve svém okolí nějakého zajímavého člověka, vyzpovídat ho, udělat nahrávku jeho celoživotního vyprávění a potom tu nahrávku museli nějakým způsobem zpracovat. Řeknou nám něco o jejich životě a představí nám, co vlastně v průběhu celého toho jednoho pololetí pracovali," řekla Eva Mikulášková, koordinátorka projektu Příběhy našich sousedů.

Nadace Post Bellum se již několik let zabývá nahráváním vzpomínek pamětníků z dob Druhé světové války, nebo např. z dob komunismu. Projekt Příběhy našich sousedů organizuje pro děti už pátým rokem.

"Čím dál více cítíme, že je potřeba, abychom se nejenom my setkávali s pamětníky, ale abychom se o to podělili i s dětmi. Že je důležité, aby se ta nejmladší generace setkávala s tou nejstarší, aby se děti od nich mohly učit, aby se dozvídaly, co se třeba v minulosti dělo," řekla Eva Mikulášková. 

"Já si myslím, že ty životní zkušenosti, které předávají té nejmladší generaci ti nejstarší, ty jsou nesdělitelné a žádná učebnice historie to nenahradí," řekla Eva Špačková, radní MČ Praha 1.

Akce se zúčastnilo 31 žáků z 5 základních škol Prahy 1. Vznikly 4 rozhlasové reportáže, 4 videa a dokonce 1 komix. I když byly pouze 3 vítězné týmy, malý dárek si odnesli všichni účastníci projektu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu