• Načítám...
>

Náměstí u pražského hotelu hrozí stavba domu

  • 10. května 2018,
  • 20:05,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Plácek před hotelem InterContinental poblíž ulice Pařížská donedávna nevzbuzoval příliš velký zájem. To se ale změnilo s novým plánem rozvoje, který údajně umožňuje na tomto místě stavět obytné domy. Proti tomu se ale bouří nejen občané Prahy 1.

Reklama

Náměstí před hotelem InterContinental hrozí zástavba. Jedna z mála volných ploch této části centra se totiž má proměnit ve stavební pozemek. Podle IPR by tu mohla vyrůst až několikapatrová budova. S tím ale nesouhlasí zdejší občané ani vedení Prahy 1. Místní spolky proto uspořádaly přátelské diskuzní setkání. 

"Rozhodně se sejdeme na komisi územního rozvoje. Půjde to do rady, myslím si, že i do zastupitelstva, kde budeme uplatňovat námitku proti tomuto řešení. Jsme přesvědčeni, že v tomto uspějeme," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

"Myslíme si, že postavit tady nový dům tak, jak se dnes ty domy staví, by zničilo místní prostor a nehodí se to sem. Budeme velice rádi, když ta piazzetta zůstala nezastavěná minimálně tak, jak je, možná s trochou více zeleně. To je vše," řekl Karel Ulm, předseda spolku Staroměstská lípa.

"To území už je vlastně zastavěné, protože tam jsou garáže. Ale to nejdůležitější je, že my to v plánu máme jako stabilizovanou lokalitu, kde se, podle pražských stavebních předpisů, může ten dům doplnit," řekl Marek Vácha, tiskový mluvčí IPR hl. m. Prahy. 

To se ale může změnit. Nový územní plán města totiž čeká ještě společné jednání a veřejné projednávání. O osudu piazzetty se tedy rozhodne na květnovém zasedání pražského zastupitelstva.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu