• Načítám...
>

Klub seniorů Tomáš má nové prostory

  • 25. září 2018,
  • 15:38,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

Klub seniorů v Tomášské ulici v Praze 1 má po osmiměsíční rekonstrukci nové prostory. Zhruba rok a půl starý projekt, na kterém se dohodla MČ Praha 1 a Středisko sociálních služeb, byl dokončen. Místo pro setkávání seniorů tak přivítá nejen babičky a dědečky z první městské části do zcela opraveného zázemí.

Reklama

Tomáš. Klub seniorů v pražské Tomášské ulici. Po dlouhých 28 letech jeho trvání prošel nedávno první rekonstrukcí. Za rozsáhlými opravami prostor stojí MČ Praha 1 a Středisko sociálních služeb.

"My jsme tím nově zrekonstruovaným prostorem otevřeli možnosti mnoha volnočasovým aktivitám, které dnes ti senioři rádi využívají a má to pro ně obrovský význam," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb MČ Praha 1.

"Je to asi rok a půl, kdy jsme tady uzavírali tento klub právě pro potřebu té rekonstrukce, protože si myslím, že naši senioři si to opravdu zaslouží," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Rekonstrukcí prošly všechny prostory. Z několika místností vznikla jedna multifunkční.

"Je tady zázemí, šatna, malý sklad a hlavně bezbariérové toalety," řekla Helena Čelišová. 

"Jsem moc rád, že máme možnost to dnes otevřít, že přišel patron pan Laufer, který je mimo jiné můj velký kamarád," řekl Oldřich Lomecký. 

"Mám k tomu blízko, mám empatii k těmto lidským osudům. Přijde mi skvělé, že mě pozvali a chtějí, abych jim dělal patrona," řekl Josef Laufer, patron Klubu seniorů.

Vize je taková, aby zde vznikl klub mezigenerační, aby si sem senioři mohli přivést třeba ze školy svá vnoučata a napsat s nimi úkoly nebo se s nimi jen tak pobavit. 

"Máme tady spoustu výtvarných kroužků a různých přednášek, besed a nejlepší doplněk pro děti je vždy babička a dědeček," řekla Helena Čelišová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu