• Načítám...
>

Děti se vydaly za poklady na Petřín

  • 27. září 2018,
  • 9:26,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Děti si na Petříně vyzkoušely geocaching. Jednodušší verzi této oblíbené hry pro ně připravila Městská část Praha 1. Úkolem bylo podle mapy nalézt ukryté krabičky, které organizátoři rozmístili v petřínských zahradách.

Reklama

Velký ohlas vzbudila hra, které se účastnili žáci základních škol v zahradách na Petříně. Vyzkoušeli si tam takovou dětskou verzi geocachingu. 

"V okolí jsme ukryli těch 11 krabiček, těch kešek. Podle plánku je hledají. Myslím si, že je to ideální, protože jsou na vzduchu, je krásné počasí a je to okruh, který je asi 2 až 3 kilometry dlouhý, takže si takto máknou i fyzicky," řekla Eva Špačková, radní MČ Praha 1.

A cacheři, jak organizátoři děti pojmenovali, si skutečně mákli. Některé děti se do hledání vrhly sprintem, aby ukryté krabičky našly dříve než ostatní. A co v sobě vlastně předměty ukrývaly? 

"V té krabičce se nachází tzv. logbook, což je vlastně notes, do kterého se ten cacher zapíše, aby bylo potvrzení, že tu kešku navštívil. Zároveň je tam tzv. geovizitka, kterou si vezme jako potvrzení tady u nás, abychom měli přehled, že opravdu na těch keškách byl," řekl Martin Pluhař, spoluorganizátor akce. 

Krabičky byly uloženy např. pod keřem, v dutině stromu, pod pařezem a podobně. Vítězil ten, kdo přinesl všech 11 geovizitek. A hra se líbila i pedagogickým pracovníkům. Pro někoho byla dokonce inspirací. 

"Perfektně jsme si to užili a říkali jsme, že je to výborná inspirace na zahradu, že tam budeme hledat poklady," řekla Renáta Antalová, učitelka, ZŠ Vodičkova Praha 11.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu