• Načítám...
>

Malostranské náměstí patřilo spolkové činnosti

  • 5. října 2018,
  • 15:21,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Malostranské náměstí patřilo Spolkovému dnu. Na něm se prezentovaly nejrůznější spolky působící na Praze 1 od baráčníků, přes hasiče až k místním včelařům a jak obyvatelé Prahy 1, tak i turisté se bavili naplno.

Reklama

Spolky všeho druhu zaplnily Malostranské náměstí. 

"Už počtvrté pořádá radnice MČ Praha 1 Spolkový den. Je to taková přehlídka všech spolků, které vyvíjí činnost na jejím území. Je to tady rozmanité. Jsou to sportovní spolky, spolky pro mladé, pro staré," řekla Eva Špačková, radní MČ Praha 1.

Pro místní a turisty byli velkou atrakci baráčníci. Ti rozdávali tradiční chléb se solí.

"Náš spolek sdružuje, v rámci krojování, národní kroje, dělá srazy. Jsme v permanenci celý rok," řekl Josef Kocábek, rychtář baráčnické obce. 

Nechyběl ani spolek Hradčanské včely, který už třikrát vyhrál soutěž Med roku. 

"My jsme včelařský spolek. Obnovili jsme včelaření na levém břehu Vltavy, kde se historicky včelařilo v klášterech a palácích. My jsme to obnovili v roce 2010 a včelaříme na Petříně. Včely se na Praze 1 mají úžasně, protože tady nikdo nic nestříká chemií, nejsou tady pesticidy," řekla Jana Titlbachová, předsedkyně spolku Hradčanské včely.

Na akci bylo vidět, že spolkům v centru hlavního města se daří skvěle. "Radnice je opravdu všemožně podporuje. Ne, že bych nebyla pro, aby měly ještě více peněz," řekla Eva Špačková. 

Výbornou atmosféru odpoledne dotvářela i hudební skupina Městské policie Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu