• Načítám...
>

Paní z Prahy 1 oslavila sto páté narozeniny

  • 19. října 2018,
  • 11:42,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Úctyhodné jubileum oslavila paní Bedřiška Adamičková z Domova seniorů v pražských Ďáblicích. A jelikož jde o nejstarší občanku Prahy 1, přišel ji osobně poblahopřát i starosta této městské části Oldřich Lomecký.

Reklama

Takto vzpomínala na své dětství paní Bedřiška Adamičková, která letos v Domově seniorů v Ďáblicích oslavila úctyhodné jubileum. Na pomyslném narozeninovém dortu sfoukla neuvěřitelných 105 svíček.

"Máte nějaký recept na dlouhověkost? Jak to děláte, že jste v tak skvělé kondici?"

"Vůbec nic. Nestarala jsem se o to. Ale taky jsem nedělala žádné vylomeniny," řekla Bedřiška Adamičková, jubilantka.

Vystudovala právnickou fakultu a zaměstnanci ďáblického Domova seniorů o ní hovoří jako o šarmantní a vzdělané dámě. Do dnes ovládá plynule několik cizích jazyků. 

"Moje matka je z jižní Jugoslávie z černohorských hranic. Doma se mluvilo chorvatsky, pak přijela babička, tak se mluvilo italsky," řekla Bedřiška Adamičková.

Až ve škole se paní Adamičková naučila plynule česky a k tomu pak i německy. V současné době je nejstarší občankou Prahy 1. Ke 105. narozeninám jí tak slavnostně popřál i starosta MČ Praha 1 Oldřich Lomecký. 

"Já měl tu čest jí blahopřát k jejím 100. narozeninám. To ještě bydlela v Pařížské ulici a byla velice vitální a čerstvá, skoro se mi to v jejím věku zdálo jako malý zázrak. Uplynulo 5 let a mám tu šanci a příležitost jí blahopřát k jejím 105. narozeninám," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Paní Bedřiška Adamičková je nejen pro Prahu 1 příkladem pozitivního přístupu ke stáří. Přestože jí zdraví už neumožňuje bydlet ve svém bytě v Pařížské ulici, neztrácí životní optimismus.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu