• Načítám...
>

V Praze 1 se rozšířila chráněná dílna

  • 28. března 2019,
  • 19:54,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

V Praze 1 byla slavnostně otevřena a vysvěcena chráněná dílna při Dívčí katolické škole. Prostor v ulici Ve Smečkách vznikl za podpory první městské části.

Reklama

Chráněná dílna, kterou provozuje Dívčí katolická střední škola v Praze, se rozšířila. Vedle té stávající v ulici Ve Smečkách byl slavnostně otevřen nový prostor. Díky němu tady tak škola bude moci pro dívky navýšit kapacitu.

"Jsou to děvčata, hlavně ta, kterým nebylo úplně naděleno. Tedy mají nějaký handicap, ze kterého se nedostanou, pokud nezasáhne nějaká vyšší moc. Ten jim brání mít, v uvozovkách, normální světské zaměstnání, být třeba pečovatelkou nebo cokoliv jiného. A tím, že se tady otevře chráněná dílna, tak mají možnost si ještě přivydělat k tomu svému důchodu, být tady v docela dobré partě, ještě něco se naučit," řekl Luboš Hošek, ředitel Dívčí katolické střední školy.

Chráněnou dílnu v Praze 1 při slavnostním otevření vysvětil Josef Šedivý - velmistr z řádu křižovníků s červenou hvězdou.

"Já předpokládám a přeji si, aby se tady dělalo dobré dílo. Oni ten materiál, který sem dostávají, se kterým pracují, to je vosk, je to odpad, to jsou svíčky, které bychom my normálně vyhodili. A oni se snaží z toho udělat nějakou hezkou věc a dávat radost. Takže snad si dávají radost navzájem mezi sebou a spokojenost snad bude růst," řekl Josef Šedivý, velmistr Rytířského řádu křižovníků s červenou hvězdou.

A radosti se dívkám dostává také díky paní Zuzaně Černé, která zdejší chráněnou dílnu vede.

"S děvčaty pracuji už pátým rokem. Protože jsme nějakou dobu pracovali ve školní knihovně, kde jsme se scházeli, a potom jsme získali od MČ Praha 1 tyto prostory," řekla Zuzana Černá, vedoucí chráněné dílny.

"My jsme velmi šťastní, jako MČ Praha 1, za to, že můžeme podporovat dlouhodobě Dívčí střední školu katolickou a zároveň podpořit tuto chráněnou dílnu," řekl David Bodeček, radní MČ Praha 1.

MČ Praha 1 na rozšíření chráněné dílny v ulici Ve Smečkách přispěla částkou převyšující 2 miliony korun. A nejen to. Dívčí katolické škole, která zde dílnu provozuje, umožnila prostory i získat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu