• Načítám...
>

Kalendář s fotkami celebrit podporuje ovdovělé rodiny

  • 4. listopadu 2021,
  • 23:12,
  • PRAHA 10,
  • Marek Tereba

O mladých ovdovělých rodinách se mluví málo. Nadační fond Vrba se to snaží změnit a dostat téma více mezi lidi. Ke spolupráci si přizval i známé osobnosti, které přišly kalendář pokřtít.

Reklama

Míša Maurerová, Nora Fridrichová, Monika Absolonová nebo třeba Tereza Kostková. Nejen tyto dámy jsou tvářemi nového kalendáře, který vznikl také díky podpoře Středočeského kraje. S nápadem nafotit kalendář přišel Nadační fond Vrba, ten již šestým rokem pomáhá ovdovělým rodinám. 

Vzhledem k tomu, že Nadační fond Vrba zpracovává dost ponuré téma, tak jsme chtěli toto téma dostat mezi lidi tak, aby se společnost netvářila, že mladí ovdovělí lidé neexistují a nezavírali před tím tématem oči, ale nicméně aby jim to přinášelo radost," řekla Petra Glosr Cvrkalová, ředitelka NF Vrba. 

Středočeský kraj letos nadačnímu fondu přispěl částkou 300 tisíc korun. 

Povídali jsme si o tom, jakým způsobem oni ten svůj projekt organizují dokonce i ve Středních Čechách, kde skutečně podporují ovdovělé rodiny, kdy jeden z rodičů přijde o život, zemře. Rozhodli jsme se v letošním roce, že je podpoříme částkou z rozpočtu a dneska je takové slavnostní vyvrcholení," řekl Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje. 

Kalendář přišli pokřtít i sami modelové, tentokrát se ale nekřtilo sektem, nýbrž právě lístky vrby.

Mě dámy z Nadačního fondu požádaly, zda bych tam nemohla být. Tak jsem souhlasila a vlastně se mě ptaly, kdo bude ta moje vrba. Tak já jsem tam dala Roberta, protože je mou vrbou už deset let," řekla Nora Fridrichová, moderátorka. 

Nám to dávalo smysl, protože zrovna u nás dvou řešíme, že kdyby jeden z nás dvou odešel, tak v našem případě i vzhledem k legislativním nedokonalostem v českým právním řádu, teď se o tom hodně mluví, netřeba zacházet do detailů, bychom řešili pak rozpad rodinných vazeb, které máme spíš sociální, než právní," řekl David Vaníček, novinář a autor blogu Dva tátové. 

My jsme se v podstatě našly. My jsme se potkaly se zakladatelkou na výletě. Daly jsme se do řeči a ona mi vysvětlila celou činnost a mě se to hluboce dotklo a začala jsem o tom přemýšlet. Ona je vlastně ta, která u mě aktivovala myšlenku na svatbu, jak je vlastně důležitá ve chvíli, kdy jeden z partnerů umře," řekla Michaela Maurerová, herečka. 

Pokud byste i vy chtěli pomoci rodinám, které se kvůli smrti jednoho z partnerů dostali do tíživé situace a zároveň si chcete zpříjemnit příští rok, kalendář můžete zakoupit na stránkách nadacnifondvrba.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu