• Načítám...
>

SOU U Krbu uspořádalo soutěž pro kuchaře

  • 2. prosince 2021,
  • 13:29,
  • PRAHA 10,
  • Dagmar Kopečková

Ve Středním odborném učilišti U Krbu se konala každoroční Soutěž kuchařů. Letos zúčastnění připravovali burgery. Funkce hodnotitelů se zhostili Zdeněk Střížek, Tomáš Popp a Radek Kašpárek.

Reklama

Střední odborné učiliště gastronomie sídlící v městské části Praha 10 uspořádalo Soutěž kuchařů. Jedná se již o tradiční akci školy a letošním tématem bylo Není BURGER jako BURGER.

"To je téma, které se dětem, našim žákům strašně líbí, dokážou ho hezky uchopit, je jim to blízké téma," řekla Kateřina Mrvová, ředitelka SOU U Krbu.

anketa

V soutěži se utkalo 37 žáků školy. Jejich kuchařské umění posuzovala komise složená z profesionálních a uznávaných kuchařů, kterými byli Zdeněk Střížek, Tomáš Popp a Radek Kašpárek. 

"Pravidlo číslo jedna, musí si upéct vlastní bulku. To probíhalo dopoledne. Hamburger mohou mít z jakýchkoliv surovin, ale škola jim zajišťovala správné mleté hovězí maso a čas na dokončení toho výrobku je vždy půl hodiny," řekla Kateřina Mrvová. 

"Na burgrech je vždy důležitá hlavně chuť té housky. Takže hodnotíme, jak je správně upečená ta houska, jak je správně nasolená, protože jsme zjistili, že u většiny výrobků mladí kuchaři zapomněli to těsto na housky trošku osolit. Pak je důležité, jak je skvěle propečené to maso a na závěr hodnotíme celkový vzhled toho výrobku, jak jsou nakombinovány chutě a jestli to celkově dává nějaký smysl," řekl Radek Kašpárek, porotce soutěže, kuchař.

Pro případ, že by si někdo chtěl burger připravit doma, zeptali jsme se, jaké jsou nejčastější chyby v přípravě tohoto vydatného pokrmu. 

"Špatně udělají housku a nebo ji vůbec neupečou doma a koupí nějakou tu nafoukanou hmotu. Důležitá je také volba masa, aby to nebylo suché a i propečenost celkově toho masa. Potom různé omáčky a ty komponenty okolo," řekl Radek Kašpárek, porotce soutěže, kuchař.

Soutěž kuchařů pořádá škola vždy jednou za rok. Žáci ji vnímají jako možnost naučit se něco nového.

anketa

Oceněno bylo celkem 7 soutěžících, kteří si odnesli hodnotné ceny. 

"Mají tam krásnou knihu, mají plavenky do aquaparku a mají tam potom krásné věci a od pana Střížka, jednoho z hodnotitelů, mají krásný nůž speciálně z hamburgerové restaurace," řekla Kateřina Mrvová. 

Hlavní výhrou byly však pochopitelně nově nasbírané zkušenosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu