• Načítám...
>

Letní scéna Prahy 10 vyroste opět v Heroldových sadech

  • 19. května 2023,
  • 16:44,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Vršovická letní scéna v tomto roce spojí všechna profesionální divadla v Praze 10 pod širým nebem. Víkendová odpoledne pak budou patřit pohádkám pro nejmenší diváky.

Reklama

V červnu městská část Praha 10 zahájí Letní scénu v Heroldových sadech. Ta kromě atmosféry s otevřeným nebem nabídne také bohatý repertoár. Divákům se tu představí herci a herečky z celkem pěti divadel. Jedním z nich třeba i vršovická scéna Mana.

"My jsme rádi, že Praha 10 se ujala té iniciativy pro letošní rok a rozhodli se, že na tu tradici, která naše divadlo nějakým způsobem zformovala, budeme po covidu opět navazovat, máme tam spoustu krásných představení, která mohou diváci vidět jak u nás, tak teď i v Heroldových sadech," řekla Denisa Kábrtová - produkční divadla Mana.

Za zmínku stojí třeba ikonické představení M.A.S.H, které mělo před dvěma lety premiéru právě na Letní scéně v Heroldových sadech.

"Jedná se o válku v Koreji, kde Američané měli polní nemocnici a byli tam poměrně dlouho. Právě ten čas v kombinaci s těmi hrůzami války je to, si myslím, co stojí za vidění, protože bohužel tyto věci jsou stále aktuální," řekl Tomáš Novotný - představitel Trappera.

"Drtivá většina těch historek opravdu vychází z pravdy, takže někdy, když si za tím humorem představíte, co lidé museli v té situaci prožívat a za jakých podmínek zachraňovali lidské životy, tak je to poměrně intenzivní," řekla Tereza Nekudová - představitelka Bridget McCarthyové.

Na prknech Letní scény ale vedle klasických představení nebude chybět ani řada netypických kousků.

"Jedno je standardní kabaret divadla Vosto5, mého domovského, což je totální improvizace a je to taková věc, která se přizpůsobuje tomu prostředí, kde se to odehrává. My to často hrajeme na festivalech. Druhé představení je takový nedivadelní nebo paradivadelní tvar, to je akorát živá talk show, která se jmenuje Kupé ve vzletu, kde dva moderátoři mají skutečné hosty a ti moderátoři jsou herci," řekl Petr Prokop, programový ředitel divadla Vzlet. 

Letní scéna v Heroldových sadech bude zahájena slavnostním koncertem 8. června. Lístky na představení můžete pořizovat už teď, a to buď online nebo v pokladně Kulturního domu Barikádníků a také v pokladně Divadla MANA. Od 8. června si pak vstupenky můžete zakoupit také přímo v Heroldových sadech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu