• Načítám...
>

ZŠ Švehlova oslavila 55. narozeniny

  • 30. června 2023,
  • 0:56,
  • PRAHA 10,
  • Monika Rusová

Největší základní škola v Praze 10 slavila 55. výročí svého vzniku. Oslava ve znamení dvou pětek se konala ve venkovních prostorech školy a pozváni byli všichni žáci, jejich rodiče a učitelský sbor. Akci přálo počasí a tak se soutěžilo, zpívalo, tančilo, jedlo i pilo skoro celý den.

Reklama

Poslední červnový týden mají důvod k oslavám snad všichni školáci. Ovšem žáci, ale i pedagogové ze Základní školy Švehlova mají o jeden důvod navíc. Jejich škola oslavila 55. narozeniny.

"Je to úžasná zahradní slavnost, kterou tady paní ředitelka se svým týmem připravila pro rodiče a děti, je tady řada vystoupení dětských souborů, dětských skupin, kroužků a je tady skvělá atmosféra, pohoštění, soutěže, prostě prima den a zakončení školního roku," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Základní škola Švehlova je tou největší školou Prahy 10. Navštěvuje ji přes 650 dětí. Jelikož je částečně orientovaná na rozšířenou výuku hudební výchovy, program zahradní slavnosti byl doslova nabitý hudebními i divadelními představeními. 

anketa

"Co vás na dnešní oslavě nejvíce baví?"

"Mě asi nejvíce baví ty úkoly a vypadá to zajímavě, takže se na ně jdeme kouknout."

"Mě tady baví úplně všechno, já jsem ráda, že pro nás aspoň něco udělali, to mi stačí."

"Nejvíc se mi líbí asi tyto skákací hrady."

"Mně se nejvíce líbilo házení na tyč, protože mi to hodně šlo."

"Já jsem vyzkoušel kuželky, skok v pytli, hod na tyč, opičí dráhu."

"Líbí se mi, že jsou tady soutěže a když je splníme, tak dostaneme cenu, tak je to hezké."

"Mně se líbí to samé, že když něco uděláme, že za to něco dostaneme."

Nejen odměn, ale i jídla a pití bylo pro děti a jejich doprovod přichystáno opravdu hodně. Přípravou letní slavnosti, která měla záštitu primátora hlavního města Prahy, však práce ve škole zdaleka nekončí. 

"Kolem prázdnin a přes prázdniny tady provádíme různé další rekonstrukční a údržbářské práce, takže letos se chystají nějaké práce na elektroinstalaci," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

"Máme v plánu opravovat ZTI, máme v plánu opravovat stoupačky a samozřejmě to tím nekončí, ta škola je 55 let stará a tím pádem samozřejmě spousta technických záležitostí se tady musí opravovat a tím, jak se opravuje o prázdninách, na což je málo času, musíme ty rekonstrukce dělat na etapy," řekl Ondřej Počarovský (TOP 09) - radní MČ Praha 10.

Letošní rekonstrukce vyjde na 11 000 000 korun. Tak ať škola slouží minimálně dalších 55 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu