• Načítám...
>

V Malešickém parku proběhla oprava vodních prvků

  • 1. září 2023,
  • 13:31,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 10 dokončila opravu vodních prvků v Malešickém parku. Tento největší park na území Prahy 10 láká na procházku, odpočinek a sportovní aktivity všechny generace. Zejména děti pak ocení právě nejrůznější vodní prvky, které se nyní dočkaly oprav. Myslelo se také na agility psí hřiště nebo lavičky, které byly v rámci celého parku kompletně zrenovovány. Veškeré náklady se vyšplhaly na 2,5 milionu korun. Vše je již hotové, pouze se čeká na spuštění vody v dolní části parku, kde se ještě instaluje nová elektroinstalace. V průběhu této sezony by ale mělo být vše vyřešeno.

Reklama

Malebný Malešický park je největším parkem na území Prahy 10. Městská část se letos zaměřila na jeho komplexnější opravu zejména vodních prvků.

„Tady za mnou vidíte kompletně zrekonstruovanou spodní část kaskády, takzvané paluby, které umožňují návštěvníkům posezení a prostor pro nějaké aktivity. Šlo o zakázku za 2,5 milionu korun. My jsme ji samozřejmě museli řádně soutěžit a proto se celý proces protáhl až přes celé léto,“ vysvětluje radní MČ Praha 10 Milan Maršálek (VLASTA a STAN).

Dodavatel ale naštěstí opravu stihl včas. Vedle toho se opravovala i horní část kaskády, takzvané oko, kde už vodní prvky fungují a občany jsou hojně využívány. Úspěch slaví zejména u rodin s dětmi. Opravy se dočkalo i psí agility hřiště a repasovány byly také všechny lavičky v parku.

„Jediné, co v tuto chvíli nefunguje a mě to samozřejmě mrzí, ale pracujeme na rychlé nápravě, je právě ta voda v té spodní části kaskády. Došlo tam k technickým problémům a v tuto chvíli se už instaluje nová elektroinstalace a voda by měla ještě v průběhu této sezony téct i v této části,“ říká Milan Maršálek (VLASTA a STAN), radní MČ Praha 10.

Městská část se ale bohužel v minulosti setkala s vandalismem v místě Malešického parku a z tohoto důvodu obnovila v letošním roce čtyřiadvacetihodinovou ostrahu parku v rámci letního období.

„Bohužel vandalismus zde není ojedinělou záležitostí. Já bych chtěl všechny požádat, aby v situacích, kdy třeba vidí, že nějaká část parku prochází opravou, aby to umožnili, aby ty prvky v tu chvíli nevyužívali, protože opravujeme to samozřejmě pro lidi a je proto potřeba i ten prostor,“ uzavírá radní MČ Praha 10 Milan Maršálek (VLASTA a STAN).

Městský park v Malešicích nabízí vyžití pro všechny generace. Velkou pozornost vzbuzují hlavně zvukové a vodní prvky, naleznete zde nejrůznější pumpy, korýtka a nebo mlýny či dřevěné houpačky, které spouští fontány a vodotrysky. A díky jejich opravě bude park zase o něco hezčí, modernější a lidem bude dále sloužit ke sportovním aktivitám i odpočinku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu