• Načítám...
>

V Praze 10 rozhodnou o podobě okolí OC KVět

  • 20. září 2023,
  • 8:37,
  • PRAHA 10,
  • Jan Varga

Už brzy rozhodnou také místní obyvatelé Zahradního Města, jak se promění okolní prostory místního obchodního střediska Květ. To projde celkovou rekonstrukcí a v plánu je zaměřit se i na blízké okolí. Vzniknout tady může park, prostor pro farmářské trhy nebo dětské hřiště.

Reklama

Pražské Zahradní Město čeká revitalizace prostranství v okolí obchodního centra Květ. Podobně jako v jiných městských částech dojde k rekonstrukci chátrajícího střediska ze sedmdesátých let. Kromě nových obchodních prostor vzniknou například i byty. Projekt ale počítá i s přeměnou okolních ploch.

"Základní myšlenkou parku Květ je rekultivace prostoru v okolí stavby, vzniknout zde tak může například park plný zeleně nebo prostor pro farmářské trhy či moderní malý sportovní miniareál," řekla Jana Mastíková, architektka.

Možnosti, jak prostory proměnit, konzultuje investor s vedením městské části. Zkrášlení okolních prostor je dohodnuto nad rámec kontribuce, tedy dohodnuté finanční částky za to, že bude moci rekonstrukce vůbec proběhnout.

"Investor, kromě těch kontribucí, které přináší na základě té metodiky, sem vstupuje otevřeně a s otevřeným srdcem v tom, že celé to území, které má před sebou, zrevitalizuje, to znamená, že další desítky milionů investuje nad rámec kontribucí, které my automaticky posouváme do rozvoje školských kapacit. Zrevitalizuje to území, to je jedinečná šance, jedinečná příležitost," řekl Martin Valovič (ODS), starosta MČ Praha 10.

Okolí obchodního domu se tak má šanci stát znovu místem pro setkávání nebo i odpočinek místních lidí. Ti už 19. září mohou přímo na místě vyjádřit svůj názor na veřejném setkání. A případně hlasovat pro jednu z variant.

anketa

"Když tady člověk prochází, tak si tu sedne, odpočine. Já jdu teď od lékaře, nemůžu, tak si tady sednu."

"Trhy nebo něco pro děti."

"Hřiště pro děti by tady mohlo být, to by bylo docela užitečné, protože ty děti se tady nemají kde vyžít."

"Asi park."

"Parčík."

"Takže byste volila spíš park?"

"Ano, protože lidé tady chodí také a odpočívají, když jdou z té polikliniky a někdy ten autobus jede jednou za sto hodin."

Kromě nového prostoru s obchody se lidé už dříve vyjádřili, že by chtěli zachovat místní policejní stanici. Místo bývalého kasina tady pak může najít zázemí například fitness centrum nebo kavárna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu