• Načítám...
>

Práce na utrženém svahu jdou do finále

  • 31. října 2023,
  • 11:52,
  • PRAHA 10,
  • Jaroslav Šetlík

Svah pod Grébovkou, který se letos utrhl, je již zabezpečený. Odstraněny byly i trosky budovy, která se při sesuvu zřítila. Kompletně průjezdná bude také přilehlá ulice, na které dlouhé měsíce probíhaly nezbytně nutné stavební práce.

Reklama

Místo pod Grébovkou, kde se před více než půl rokem utrhl svah, je událostí již téměř nepoznamenáno. Sutiny domu, který se při sesuvu zřítil, jsou již odklizené.

"V první polovině února tohoto roku došlo k utržení svahu s dvoupodlažní neobydlenou budovou, naštěstí se v době toho incidentu v budově nenacházela žádná osoba. Spolu s tím svahem došlo také ke stržení části vozovky, části chodníku, na kterém se nacházely dva osobní automobily, které byly následně vyproštěny pomocí hasičů. My jsme neprodleně kontaktovali všechny dotčené orgány hlavního města Prahy včetně Technické správy komunikací, následně byl neprodleně svolán krizový štáb městské části Praha 10 pod vedením našeho pana starosty, který se celou situací zaobíral," řekl Mikuláš Pobuda (Společně pro Prahu 10), radní MČ Praha 10.

"Když jsme dojeli na místo, naši technici, tak bylo okamžitě rozhodnuto, že je třeba komunikaci uzavřít, protože tam spadly asi tři vozy, takže jsme se rozhodli, že komunikaci neprodyšně uzavřeme tak, aby se tam dále nejezdilo, neparkovalo a povolili jsme pouze přístup k části domů, které jsou v této ulici. Potom jsme museli nechat zpracovat část projektu, část zpracovával přímo developer, se kterým jsme úzce spolupracovali, protože se jednalo i o část pozemku, která je jejich," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Během předchozích měsíců došlo ke zpevnění svahu pod komunikací, aby mohlo co nejdříve dojít k jejímu zprovoznění.

"V tuto chvíli je komunikace v provozu a my pouze budeme dodělávat zábradlí a nějaké detaily. Další práce, které tam plánuje samotný developer, ty už se nedotýkají komunikace, která je na tom svahu nahoře," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Zprůjezdněním komunikace došlo také ke zrušení dopravního omezení a řidiči tak tímto místem mohou opět projíždět bez komplikací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu