• Načítám...
>

V Praze 10 dali prevenci zelenou

  • 1. listopadu 2023,
  • 8:37,
  • PRAHA 10,
  • Veronika Kuželková

V úterý 31. října mezi 10. a 18. hodinou se v Nákupním centru Eden konal Den zdraví s 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy. Během dne se tak návštěvníci mohli dát prohlédnout lékařskými odborníky a získat tak informace o svém zdravotním stavu. Na místě byli zástupci šesti lékařských oddělení.

Reklama

Měření zraku, screening zeleného zákalu, vyšetření tělesného tuku či ukázka mamografického vyšetření prsu. To všechno i mnohem více si mohli vyzkoušet návštěvníci nákupního centra Eden v Praze 10. Konal se tu totiž Den zdraví s 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy. Cílem akce bylo veřejnosti připomenout, že by se prevence rozhodně neměla podceňovat.

"Já mám z té akce velkou radost, jsme rádi, že se nám ve spolupráci s 3. lékařskou fakultou podařilo uspořádat ten první ročník, je to pod naší záštitou a samozřejmě to velice vítáme, protože víme, že prevence je základ zdraví a přináší to jen užitek tomu samotnému budoucímu pacientovi, protože zachytí ty své příznaky nebo nemoci dřív a samozřejmě to přináší i úsporu zdravotnictví jako takovému. Prevence je základ," řekl Martin Valovič (Společně pro Prahu 10) - starosta MČ Praha 10.

"Prevence je základem medicíny dnes, tu akci jsme vymysleli v rámci oslavy 70 let trvání 3. lékařské fakulty, která má ve svém základu důraz na prevenci a epidemiologii a děláme to ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady," řekl Petr Widimský - děkan 3. lékařské fakulty UK.

"Vždy je jednodušší té nemoci předcházet, než ji pak složitě léčit, je to samozřejmě pro pacienty příjemnější, ale je to i méně nákladné, takže já myslím, že zejména dnes ta zdravotní péče by se měla zaměřovat na prevenci," řekla Monika Arenbergerová - proděkanka 3. lékařské fakulty UK.

Mezi jednotlivými stanovišti nechyběla ani prevence kožních nádorových onemocnění. Zájemci si tedy mohli nechat zkontrolovat mateřská znaménka. Dnem zdraví to ale na Desítce zdaleka nekončí, městská část se o zdraví svých občanů stará dlouhodobě, a to formou různých preventivních i sportovních programů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu