• Načítám...
>

V Kulturním domě Barikádníků proběhl seniorský ples

  • 26. listopadu 2023,
  • 12:29,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

V Kulturním domě Barikádníků to měsíc před Štědrým dnem senioři pořádně roztočili. Za hudebního doprovodu orchestru Stanislava Douši a známých dechovek si tam přišli zatančit a pobavit se se svými vrstevníky. Užívali si jak u rychlejších melodií, tak zamilovaných ploužáků. Akci pořádala městská část Praha 10, která seniorské plesy organizuje na jaře a na podzim a tradičně je o ně mezi staršími lidmi velký zájem. Pokud jde o zábavu a tanec, tak se znovu jen potvrdilo, že když to jen trochu jde, tak věk je opravdu jen číslo.

Reklama

Tanec a zábava kvete v každém věku a senioři z Prahy 10 jsou toho jasným důkazem. A zatímco venku byla pořádná zima, oni to přišli pořádně roztočit do Kulturního domu Barikádníků. A po první písni, na kterou se odvážil tancovat jen jeden pár, rychle zaplnili parket a užívali si melodie osvědčených ploužáků. 

„Jde jednoznačně o tradiční akci, která se koná vždycky v zimě a potom její obdoba na jaře. Je to akce zaměřená právě na seniory a je součástí programu, který na Praze 10 pro seniory máme a je to naše snaha i v rámci této skupiny osob dostat je z domova do společnosti a prohloubit jejich interakci a možnost se setkávat. Myslím si, že je to strašně důležité a rozhodně to podporujeme,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 10 Pavel Šutka (ODS).

Akce byla otevřená všem seniorům, kteří měli chuť si přijít zatančit a nebo jen tak posedět, popovídat a zavzpomínat si se svými vrstevníky.

„Jenom se nám letos stalo, že byla kapacita vyčerpána a tak se nedostalo na všechny, což mě na jedné straně samozřejmě mrzí vůči těm, kdo neměli tu možnost, ale na druhou stranu z toho mám samozřejmě velkou radost, protože to dokládá zájem o tuhle akci a je to pro nás velká motivace v tom pokračovat,“ dodává Pavel Šutka (ODS), místostarosta městské části Praha 10.

Seniorský ples jenom potvrdil, že na Praze 10 to kulturně žije a věk přitom nehraje žádnou roli.

„Já si myslím, že to je prostě jedna z výsečí toho, co na kultuře děláme. Jsou tady akce pro děti a pro rodiny s dětmi, stejně tak pro seniory. Každý má něco a každý si myslím, že je potřebný a proto by měl mít i své zastoupení,“ uzavírá místostarosta městské části Praha 10 Pavel Šutka (ODS).

Hlavní program obstaral orchestr Stanislava Douši, kdy se dostalo zejména na populární dechovku a nechyběla ani oblíbená tombola se zajímavými cenami a také občerstvení, aby se všem hezky a vesele tancovalo. Program trval až do devíti hodin večer a už teď se jistě všichni přítomní těší, až do toho budou moci na jaře opět znovu dupnout. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu