• Načítám...
>

Vánoční strom září i na Kubánském náměstí

  • 4. prosince 2023,
  • 15:38,
  • PRAHA 10,
  • Lucie Sinková

Praha 10 má celkem deset stromů. Jeden z nich září i na Kubánském náměstí, kde je kromě něj i jeho několik malých brášků. Ty zdobily děti z místních mateřských a základních škol, které zároveň advent v Praze 10 zahájily.

Reklama

Těsně před první adventní nedělí i desátá městská část rozsvítila jeden ze svých stromů. Přispěly k tomu i děti z místních základních a mateřských škol.

,,Mají tady jeden velký strom, který se rozsvěcí tady na Kubánském náměstí a pak je tady 33 stromečků, které si zdobí jednotlivé školy a školky, takže je to akce primárně směřovaná na děti a jejich rodiče," vysvětlil Pavel Šutka, místostarosta městské části Praha 10.

anketa

,,Tenhle stromeček se mi líbí, protože tam je velká šňůra se světýlky.”

,,Je to krásně ozdobené a dali si na tom hodně záležet.”

,,Program? Dobrý! Byl jsem na vystoupení já, takže dobrý."

Na podiu se slova ujal i evangelický farář Matěj Opočenský, který připomněl duchovní význam Vánoc.

,,Je to běžná součást našich programů Vánoc. Snažíme se do toho dodat i stránku duchovní a je to s tímto časem v roce hodně spojené a je fajn si to takto aspoň trochu připomenout, i když už pravidelně do kostela nechodíme, tak je to místo, kde se s tím můžeme potkat a je to fajn a vrácení se k té podstatě Vánoc," prozradil Pavel Šutka, místostarosta městské části Praha 10.

Městská část Praha 10  začala nejrůznější kulturní programy obohacovat už v loňském roce a setkala se tak s pozitivním ohlasem svých obyvatel.

,,Zaměřili jsme ho právě na tradiční slavnosti typu Vánoc, masopustů, Svatomartinských slavností. A s každou další akcí se nám ukazuje, že zájem je veliký a leckdy bojujeme s kapacitou, jak lidi dostat na tu danou akci, takže z toho máme radost a je to pro nás motivace k tomu, abychom program do budoucna ještě rozšiřovali,” nechal se slyšet Pavel Šutka, místostarosta městské části Praha 10.

Vánoce na Desítce jsou tedy i letos dlouhé a štědré! Nechybí speciální vánoční koncert, vánoční městečko, silvestrovské bruslení a celkem deset vánočních stromů. Například v Malešicích, Strašnicích, Vršovicích, Bohdalci a na Zahradním Městě. Kompletní info je na webových stránkách radnice www.praha10.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu