• Načítám...
>

Praha 10 má nové logo

  • 27. února 2024,
  • 8:06,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Praha 10 si vybrala nové logo. Původní historický znak, který odkazoval pouze na Vršovice, se teď městská část rozhodla prezentovat římskou číslicí X. Radnice si návrh vybrala v designerské soutěži a zaplatila za něj přibližně milion korun.

Reklama

Praha 10 si vybrala nové logo. Původní historický znak totiž odkazoval jen na Vršovice a podle vedení radnice byl zastaralý. Nová vizuální identita má druhou nejlidnatější městskou část v Praze prezentovat římskou číslicí X, která označuje desítku.

"My jsme byli jedna z posledních městských částí, Praha 10, která neměla svou identitu, my jsme měli pouze ten erb, který nezastupoval celou Prahu 10, takže jsme se rozhodli, že musíme vytvořit nějaký zastřešující motiv a vracíme se zpět ke kořenům, kdy městské části byly označovány římskými číslicemi," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Návrh si radnice vybrala v designerské soutěži, kterou pro ni uspořádala organizace CZECHDESIGN. Ta už v minulosti pomáhala najít nové logo Praze 3 nebo Praze 6. Nový styl se teď má postupně propsat do všech komunikačních kanálů radnice. Nové logo bude navíc podle vedení radnice snadno proměnitelné pro různé příležitosti. 

"Pro farmářské trhy, tady vidíte třeba pro kulturní akce, jako Čapkův pejsek a kočička, na oslavy Dne svobody, takhle vypadá Františka Pláničky jako brankáře, který na Praze 10 působil," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Vítězné logo pochází z dílny studia MadLove a radnice za něj zaplatila přibližně milion korun.

"První fáze byla takzvané openko, každé studio mohlo zaslat své portfolio a na základě toho nám právě CZECHDESIGNEM bylo vybráno 6 účastníků, takže takzvaná vyzvaná soutěž a těchto 6 potom zpracovávali své návrhy. V prvním kole jsme poté vybrali 3 a z těch 3 vítěze. Ta porota byla složená ze 3 zástupců městské části a ze 4 odborníků," řekl Adam Šilar (KDU-ČSL) - zastupitel MČ Praha 10.

Z jednoho milionu korun si 600 tisíc odneslo vítězné studio MadLove, bezmála 300 tisíc pak inkasovala společnost CZECHDESIGN. Ostatní náklady činí skicovné a odměna pro odbornou část poroty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu